Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Oliveira do četrte zmage v karieri
VN Indonezije - Dirka
Oliveira do četrte zmage v karieri
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.03.2022 10:39

Tovarniški dirkač avstrijskega KTM-a na najboljši način pozabil dogodke iz Katarja.

Matic Kovačič

Zmagovalec dirke najelitnejšega razreda, ki je bila zaradi močnega dežja prestavljena za skoraj uro in pol in skrajšana na 20 krogov, je postal Portugalec Miguel Oliveira, ki je tako slavil svojo četrto zmago v razredu MotoGP v njegovem jubilejnem petdesetem nastopu. Z drugim mestom je do enega svojih najboljših rezultatom v mokrem prišel branilec naslova Fabio Quartararo z Yamaho, na tretjem pa je dirko zaključil njegov rojak Johann Zarco z Ducatijem.

Ducatijev tovarniški dirkač Jack Miller je s četrtim mestom poskrbel za precej boljšo voljo v njegovi garaži in močno popravljen vtis po Katarju, medtem ko sta si preostali mesti v prvi šesterici razdelila oba dirkača Suzukija, saj je Alex Rins cilj prečkal kot peti, Joan Mir pa kot šesti.

Franco Morbidelli je dirko na drugi tovarniški Yamahi končal na zelo osamljenem sedmem mestu, medtem ko je Brad Binder dobil sedmih dirkačev za končno osmo mesto, Aleix Espargaro si je na koncu zagotovil končno deveto mesto na Aprilii, deseterico pa je z izjemno predstavo za novinca zaključil Bradov mlajši brat Darryn Binder na Yamahi.

Zmagovalec prve dirke v Katarju Enea Bastianini je tokrat cilj prečkal kot enajsti, Pol Espargaro je dirko v izjemno slabi nedelji za Hondo, ki je že pred dirko zaradi padca na ogrevanju in pretresa možganov izgubila Marca Marqueza, zaključil kot dvanajsti, trinajsto mesto si je zagotovil Alex Marquez na LCR Hondi, med zadnje dobitnike točk pa sta se uvrstila še dirkač ekipe Mooney VR46 Luca Marini in Ducatijev tovarniški dirkač Francesco Bagnaia.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija