Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Želel je dobro, naredil napako
FIA
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
20.03.2022 00:27

FIA je objavila poročilo preiskave o zadnji lanski dirki in odločitvah Michaela Masija, ki so pripeljale do kontroverznega razpleta sezone.

Artur Švarc HB Press

V poročilu piše, da je na zadnji dirki Michael Masi deloval v najboljši veri v skladu z njegovim znanjem, sploh zaradi časovnega okvira in velikega pritiska s strani moštev. FIA je ugotovila, da je radijska komunikacija imela precejšen negativen vpliv na gladek potek zadnjih krogov in zmanjšala koncentracijo direktorja dirke pri težkih odločitvah.

Michael Masi ni več del karavane F1, njegovo vlogo sta prevzela Niels Wittich in Eduardo Freitas. FIA je tudi poudarila, da so bila pravila za varnostni avto napisana tako, da se jih je dalo interpretirati na različen način.

Dodatno, FIA piše, da se niso vsi dirkalniki za varnostnim avtom vrnili v isti krog in to pripisuje človeški napaki. To so storili le dirkači med Hamiltonom in Verstappnom. FIA je zdaj jasno zapisala v pravila, da se morajo v isti krog vrniti prav vsi zaostali za krog, prej je bila besedica v pravilih »katerikoli« in ne »vsi«.

Nadgrajen je bil tudi sistem obveščanja, ki bo zdaj zaostalim dirkačem poslal sporočilo na volan, da morajo prehiteti varnostni avto.

Za konec FIA dodaja, da so rezultati zadnje dirke dokončni in s tem tudi naslov Verstappna.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija