Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Quartararu najboljši položaj
VN Indonezije - Kvalifikacije
Quartararu najboljši položaj
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.03.2022 11:21

Francoski dirkač Yamahe vendarle končal dolgo kvalifikacijsko sušo.

Matic Kovačič

Nedeljsko 22 krogov dolgo preizkušnjo razreda MotoGP v Indoneziji bo iz prvega štartnega mesta začel branilec naslova Fabio Quartararo, ki je tako pridirkal do svojega prvega najboljšega štartnega položaja po lanski dirki v Kataloniji. Na drugo mesto se je s svojim tovarniškim Ducatijem uvrstil dirkač ekipe Pramac Jorge Martin, na tretje pa njegov francoski moštveni kolega in Quartararov rojak Johann Zarco.

S četrtim štartnim mestom je južnoafriški dirkač ekipe KTM Brad Binder prišel do svoje najboljše uvrstitve na kvalifikacijah ter je tako končal tik pred zmagovalcem prve dirke Eneo Bastianinijem, ki je bil peti, na šesto mesto pa se je uvrstil Ducatijev tovarniški dirkač Francesco Bagnaia.

Binderjev moštveni kolega Miguel Oliveira se je uvrstil na začetek tretje vrste, kjer bosta ob njem dirko pričela tudi Suzukijev Alex Rins in drugi tovarniški dirkač Ducatija Jack Miller, četrto vrsto pa bodo sestavljali Apriliin dirkač Aleix Espargaro ter italijanska dirkača Fabio Di Giannantonio, ki je bil z enajstim mestom najhitrejši novinec, in drugi Yamahin tovarniški dirkač Franco Morbidelli.

Oba dirkača ekipe Mooney VR46 bosta dirko pričela iz pete vrste, Luca Marini pred Marcom Bezzecchijem, v peti vrsti pa bosta imela družbo dirkača ekipe Repsol Honda Marca Marqueza, ki bo dveh padcih na kvalifikacijah v sicer izjemno slabi soboti za Hondo ni zmogel višje od petnajstega mesta. Marquezov moštveni kolega Pol Espargaro bo dirko pričel tik za njim z začetka šeste vrste, kjer bosta dirko pričela še izkušeni Italijan Andrea Dovizioso na Yamahi ter še en poraženec kvalifikacij, Joan Mir na Suzukiju.

Sedma štartna vrsta bo povsem španska, saj bodo iz nje dirko začeli Alex Marquez na Hondi, Maverick Vinales na Aprilii in novinec Raul Fernandez na KTM-u, iz osme pa bodo dirko pričeli Fernandezov moštveni kolega Remy Gardner, še en novinec Darryn Binder na Yamahi in japonski dirkač Honde Takaaki Nakagami.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija