Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Volvo testira brezžično polnjenje
Inovacija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.03.2022 00:32

Vozila podjetja Cabonline, največjega taksi operaterja v nordijski regiji, bodo v švedskem Göteborgu del pilotnega projekta za testiranje brezžičnega polnjenja za električna vozila Volvo.

Urša Prosenjak

Tehnologija nekoliko temelji na tisti, ki jo uporabljajo polnilci za brezžične telefone. Vozniki, ki uporabljajo brezžično polnjenje, morajo zgolj parkirati svoje vozilo, da začnejo s polnjenjem, ni pa jim treba iz njega izstopiti. Cabonline bo v ta namen dobil Volvo XC40 Recharge s posebnim sprejemnikom, ki se brezžično poveže s polnilnimi ploščicami na asfaltu.

Sistem lahko napolni vozilo z močjo do 40 kW, kar je skoraj tako hitro kot priključki za hitro polnjenje 50 kW DC polnilnika in bistveno hitrejše od običajnega 11 kW AC polnilnika.

Vozniki bodo svoje vozilo namestili nad polnilnik s pomočjo 360-stopinjske kamere, nameščene v XC40 Recharge. Križanci, ki so del taksi flote, so odlična izbira za preizkus novih polnilnic, saj so na terenu več kot 12 ur na dan in bodo letno prevozili več kot 100.000 km.

Test je del pobude Göteborg Green City Zone, s ciljem preoblikovanja javnega prevoza na 100-odstotno brezemisijski način do leta 2030.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija