Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bastianini slavil zelo emocionalno prvo zmago v karieri
MotoGP Katar - Dirka
Bastianini slavil zelo emocionalno prvo zmago v karieri
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.03.2022 17:30

1 leto po tragični smrti Fausta Gresinija so se v ekipi veselili zelo emocionalne zmage po povratku k statusu satelitske ekipe.

Matic Kovačič

Zmagovalec uvodne, 22 krogov dolge preizkušnje razreda MotoGP v Katarju je postal italijanski dirkač ekipe Gresini Ducati Enea Bastianini, ki mu je dosežek uspel z leto dni starim motorjem, s tem pa tudi izpolnil sanje lani tragično preminulega Fausta Gresinija. Na drugo mesto se je uvrstil južnoafriški dirkač ekipe KTM in s tem avstrijskemu proizvajalcu pridirkal šele prvo uvrstitev med top 6 v Katarju, na tretje pa je v zadnjem delu dirke padel sicer večino časa vodilni dirkač Repsol Honde Pol Espargaro.

Za dvojno slavje v družini Espargaro je s četrtim mestom poskrbel starejši Aleix, sicer dirkač Aprilie, na petem mestu je prvo dirko po povratku k polni pripravljenosti zaključil drugi dirkač Repsol Honde Marc Marquez, šesterico pa je zaključil prvi od obeh tovarniških dirkačev Suzukija Joan Mir.

Njegov moštveni kolega Alex Rins je dirko, od katere so si pri Suzukiju obetali neprimerno več, zaključil na sedmem mestu, na osmo se je na zadnji ravnini v zadnjem krogu uspel prebiti edini preživeli dirkač ekipe Pramac Racing Johann Zarco, branilec naslova Fabio Quartararo je branjenje naslova v težki dirki za Yamaho, ki se ji je močno poznalo pomanjkanje moči in končne hitrosti, začel z devetim mestom, deseterico pa je zaključil Japonec Takaaki Nakagami na Hondi.

Drugi tovarniški dirkač Yamahe je dirko zaključil tik za mesti v prvi deseterici na enajstem mestu in pred Maverickom Vinalesom, ki je prvo katarsko dirko z Aprilio končal kot dvanajsti. Luca Marini je katastrofalno dirko za dirkače na Ducatiju GP22 končal na trinajstem mestu, italijanski veteran Andrea Dovizioso je za začetek sezone vpisal štirinajsto mesto, zadnji dobitnik točk pa je bil avstralski novinec Remy Gardner.

Omeniti velja še izjemno slabo dirko za tovarniške Ducatijeve dirkače, saj je Francesco Bagnaia s padcem iz dirke spravil sebe in najhitrejšega po kvalifikacijah Jorgeja Martina, Jack Miller pa je odstopil zaradi težav z elektroniko in električno napeljavo.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija