Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Jorge Martin drugič zapored s polom v Katarju
MotoGP Katar - Kvalifikacije
Jorge Martin drugič zapored s polom v Katarju
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
05.03.2022 17:31

Dirkač ekipe Pramac Ducati z zadnjim poskusom do novega najhitrejšega časa kvalifikacij na katarskem dirkališču.

Matic Kovačič

Nedeljsko 22 krogov dolgo dirko razreda MotoGP bo iz najboljšega štartnega položaja začel dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, za katerega je bil to drugi zaporedni najboljši štartni položaj na katarski stezi. Na drugo mesto se je v svojem zadnjem poskusu prebil dirkač ekipe Gresini Ducati Enea Bastianini, na tretje pa je na koncu zdrsnil dirkač Repsol Honde Marc Marquez.

S četrtim mestom je Jack Miller poskrbel za tri Ducatije med prvo četverico, preostali dve mesti v drugi štartni vrsti pa sta si zagotovila oba brata Espargaro, saj je bil Aleix z Aprilio peti, mlajši Pol s Hondo pa na koncu šesti. Brad Binder se je z enim hitrim krogom v drugi skupini prebil na končno sedmo mesto, ob njem pa bosta iz tretje vrste uvodno preizkušnjo sezone pričela tudi Suzukijev Joan Mir in Millerjev moštveni kolega Francesco Bagnaia.

Iz četrte vrste bodo dirko pričeli Suzukijev Alex Rins in oba člana tovarniške ekipe Yamahe, Fabio Quartararo na enajstem in Franco Morbidelli na dvanajstem mestu. Drugi član ekipe Pramac, izkušeni Francoz Johann Zarco, bo dirko pričel iz pete vrste, kjer bosta ob njem štartala tudi drugi član tovarniške ekipe KTM Miguel Oliveira in najhitrejši novinec Marco Bezzecchi.

Iz šeste vrste se bodo v dirko pognali Japonec Takaaki Nakagami, Italijan Luca Marini in še en dirkač ekipe LCR, Španec Alex Marquez, predzadnjo osmo pa bodo tvorili Maverick Vinales ter italijanska dirkača, izkušeni Andrea Dovizioso in novinec Fabio Di Giannantonio.

Iz zadnje osme vrste se bodo v dirko pognali trije novinci, oba dirkača ekipe Tech3, Avstralec Remy Gardner in Španec Raul Fernandez, ter dirkač Yamahe Darryn Binder, ki je bil tudi edini, ki je na kvalifikacijah padel.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija