Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Prvi prosti trening sezone dobil Brad Binder
MotoGP Katar - 1.Trening
Prvi prosti trening sezone dobil Brad Binder
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
04.03.2022 13:02

Tovarniški dirkač ekipe KTM najbolje opravil s prvim uradnim treningom letošnje sezone.

Matic Kovačič

Dirkače v razredu MotoGP je pričakala zelo vroča, a na njihovo presenečenje precej bolj čista steza, kot so pričakovali, ki je tako nudila kar soliden oprijem. V danih razmerah se je najbolje znašel južnoafriški dirkač tovarniške ekipe KTM Brad Binder, ki je bil s časom 1:54.851 na koncu najhitrejši. Na drugo mesto se je s časom 1:54.907 uvrstil najhitrejši Hondin dirkač Takaaki Nakagami, na tretje pa Suzukijev dirkač Alex Rins s časom 1:54.978, ki je bil tudi edini dirkač z uporabo mehkih pnevmatik na prvem prostem treningu, poleg tega pa je s hitrostjo 355km/h postavil najvišjo končno hitrost treninga.

Na četrtem in petem mestu sta s časoma 1:55.126 in 1:55.137 končala tovarniška Hondina dirkača Pol Espargaro in Marc Marquez in tako potrdila, da ima Honda res konkurenčen motor na začetku sezone, na šestem mestu pa je zaključil Yamahin tovarniški dirkač Franco Morbidelli s časom 1:55.294, kljub temu da je Yamaha proti najhitrejšim motorjem na dolgi štartni ravnini izgubljala več kot 10km/h končne hitrosti.

Sedmo mesto si je s časom 1:55.371 zagotovil drugi Suzukijev dirkač Joan Mir, tik za njim pa se je na osmo mesto s časom 1:55.378 uvrstil na začetku vodilni Aleix Espargaro na Aprilii. Za vse štiri Honde v prvi deseterici je s časom 1:55.385 in končnim devetim mestom poskrbel Alex Marquez, deseterico pa je zaključil Miguel Oliveira s časom 1:55.470.

Branilec naslova Fabio Quartararo je obrambo naslova začel z enajstim mestom na prvem treningu, najhitrejši Ducatijev dirkač pa je bil na zelo anonimnem prvem prostem treningu za italijanskega proizvajalca Jorge Martin na dvanajstem mestu.

Kot najhitrejši novinec je Remy Gardner prvi trening zaključil kot devetnajsti, omeniti pa velja tudi padca Francesca Bagnaie in Fabia Di Giannantonia, ki sta prvi trening zaključila na osemnajstem in dvaindvajsetem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija