Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Postaje za zamenjavo baterij namesto polnilnic
Indija
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.02.2022 00:57

Indija bo elektromobilnost spodbujala s postajami za zamenjavo baterij električnih vozil namesto polnilnih postaj.

Urša Prosenjak

Finančna ministrica Nirmala Sitharaman je napovedala, da bo kmalu dokončno oblikovana politika zamenjave baterij, ki se bo sprva nanašala na električne skuterje, motorna kolesa in rikše.

Kot razlog za to odločitev pristojni navajajo hiter postopek zamenjave baterije, ki traja manj kot 10 minut, polnjenje pa od pol ure do ure, odvisno od polnilnika, pomemben dejavnik pa so tudi precejšnje finančne ugodnosti za lastnike električnih vozil. Ker je baterija najdražji del električnega vozila, bo nova politika podjetjem omogočila, da jih voznikom ponudijo prek najemov ali naročnin, s čimer bosta lastništvo in upravljanje vozila precej bolj dostopna.

Tajvansko podjetje Gogoro, ki proizvaja zamenljive baterije in električne skuterje se bo pri postavitvi postaj za zamenjavo baterij povezalo z največjim proizvajalcem motociklov Hero MotoCorp.

Zamenjava baterij električnih vozil je v svetu vse bolj prisotna, zato je kitajsko podjetje CATL, največji svetovni proizvajalec baterij, na Kitajskem lansiralo modularno storitev zamenjave baterij za električna vozila. Vozniki bodo lahko baterije zamenjali v eni minuti, podjetje pa bo, kot je napovedano, sprva postavilo postaje v desetih mestih po Kitajski, do katerih bodo uporabniki lahko dostopali prek aplikacije.

Prvo postajo za zamenjavo baterij so pred nedavnim postavili tudi na Norveškem. Kitajsko podjetje NIO bo v najbolj elektrificirani evropski državi v letošnjem letu postavil še 20 tovrstnih postaj.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija