Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Dirkaški Doktor potrdil svojo dirkaško prihodnost
Valentino Rossi
Dirkaški Doktor potrdil svojo dirkaško prihodnost
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.01.2022 17:35

Dobre tri mesece po upokojitvi iz dirkaškega paddocka razreda MotoGP je znano kje bo kariero nadaljeval Valentino Rossi.

Matic Kovačič

Ni skrivnost, da je bilo že dolgo znano da se bo Valentino Rossi po upokojitvi iz razreda MotoGP posvetil svoji drugi veliki strasti, dirkam z avtomobili, kar je nakazovala tudi večkratna udeležba na vztrajnostni dirki 12 ur Abu Dhabija, katere reden gost je bil do letošnje izvedbe, ko mu je nastop preprečil stik z osebo, ki je bila okužena s Covid-19. Ni pa bilo znano v katero prvenstvo se bo podal in s kom bo sodeloval.

A z današnjim dnem ni nobenih skrivnosti glede prihodnosti več, saj je Rossi potrdil, da bo v sezoni 2022 nastopil na vseh desetih dirkah prvenstva GT World Challenge Europe, kjer bo nastopal za zelo izkušeno belgijsko ekipo WRT, ki je z Audijem R8 GT3 LMS osvojila več naslovov svetovnih prvakov v danem tekmovanju, sezono pa bo tako pričel prvi vikend v aprilu na domači stezi v Misanu.

Tako bo izkušeni italijanski dirkač letos prvič imel možnost nastopiti tudi na sloviti dirki 24 ur Spaja, s čimer bi bil korak bližje uresničitvi še enega izmed njegovih dirkaških ciljev, to je nastop na legendarni dirki 24 ur Le Mansa, ki je najbolj prestižna vzdržljivostna dirka na svetu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija