Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ogier z lepo prednostjo pred Loebom v zadnji dan
Rally Monte Carlo - Sobota
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
22.01.2022 19:31

V soboto so se stvari vendarle izkristalizirale in aktualni svetovni prvak je dominiral skozi cel dan.

Artur Švarc

Čeprav je Loeb dan začel z 9,9 sekunde prednosti pred Ogierjem, na koncu dneva za njim zaostaja za 21,1 sekunde. Ogier je dopoldne dobil dva od treh brzincev, na zadnji preizkušnji dneva pa na kombinaciji snega, leda in suhega asfalta pokazal, da ni brez razloga osemkratni svetovni prvak.

 

Craig Breen, drugi Ford, je na tretjem mestu in za vodilnim Ogierjem zaostaja že 1 minuto in 26 sekund. Breen je soboto začel kot šesti in dodobra izkoristil težave in napake Evansa, Neuvilla in Tanaka. Neuville je zdrsnil na šesto mesto po težavah s sprednjim desnim blažilnikom, , ki so se popoldne le še stopnjevale, tako da je posadka morala opraviti nekaj nujnega dela kar na cesti, saj je reč dobesedno gledala skozi karoserijo.

Evans je svoje možnosti za stopničke izgubil na zadnji dopoldanski preizkušnji, ko je zadel rob ceste in nasedel. Avto so spravili nazaj na cesto, vendar je Evans že izven deseterice. Še huje je šlo Tanaku, ki je dopoldne dvakrat prebil gumo in pokasiral še trčenje. Estonec bi lahko nadaljeval, vendar je imel s sabo le eno rezervno kolo. Po odstopu ima Tanak možnost nastopiti na jutrišnjem Power Stagu.

Na četrto mesto se je tako prebil Kalle Rovanpera, ki zaostaja za 2 minuti in 3 sekunde, je pa Finec dobil obe popoldanski preizkušnji. Peti je Greensmith, ki pa je na svoji Pumi imel precej težav z motorjem. Na istem mestu je popoldne s ceste zdrsnil tudi Kacuta. Po dolgem reševanju je prišel do konca s precejšnjim zaostankom in je 13.

Jutri so na sporedu še štiri preizkušnje.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija