Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Vse nove stavbe z električnimi polnilnicami
Predlog Evropske komisije
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.12.2021 00:15

Pred nedavnim je iz Velike Britanije prišla vest, da bodo vse tamkajšnje nove in obnovljene stavbe morale imeti polnilnice za električna vozila. Evropska unija ne zaostaja za tem.

Urša Prosenjak

V skladu s predlogom Evropske komisije naj bi bila v prihodnje vsa parkirna mesta v novih in obnovljenih stavbah opremljena z infrastrukturo za polnjenje električnih avtomobilov.

Tako stanovanjske kot tudi nestanovanjske zgradbe bodo morale biti po predlagani novi direktivi o energetski učinkovitosti stavb (EPBD) opremljene z minimalnim številom nameščenih polnilnih postaj.

Podjetja in gospodinjstva morajo včasih na namestitev polnilnika čakati tudi do enega leta, zato je predlagana tudi določitev najdaljšega časa, ki sme preteči med zahtevo in namestitvijo polnilne postaje. Poslanci Evropskega parlamenta in vlade EU bodo zdaj razpravljali o predlogu, preden bodo sprejeli odločitev o končni direktivi, ki bo postala zakon.

Približno 90 odstotkov električnih vozil v Evropi se trenutno polni na domačih polnilnicah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija