Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novo Minijevo življenje
Obnove
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.12.2021 00:01

Avto je zrisal legendarni Alec Issigonis, je ena največjih ikon avtomobilske zgodovine, ki je počasi zahajala skozi menjavo lastništva.

Artur Švarc

British Leyland je avto spravil na oni svet s katastrofalno kvaliteto in zamudami pri dobavi. Pod Roverjem je šlo na boljše, ko je Mark VI dobil vbrizg goriva, a čas se je iztekel. A to ne pomeni, da je pozabljen. Originalni Mini je še vedno ikona in za vse, ki ga še imajo, obstaja ogromno podjetij, ki se ukvarjajo z obnovo, prenovo in nadgradnjami.

 

Eno takih podjetij je David Brown Automotive, ki pripravlja serijo Mini Remastered. Njihov najbolj odmevni primerek je Oselli Edition in v vsakega vložijo več kot 1400 ur dela. Prvi od 60 nameravanih primerkov je bil te dni dostavljen kupcu v Skandinaviji. Obarvan je v karbonsko sivo z zelenimi črtami, grafitna so tudi platišča, v notranjosti so štirje sedeži. Podjetje iz Silverstona bo v naslednjih mesecih ogromno primerkov poslalo v Ameriko, Azijo in seveda evropskim kupcem.

Izdaja je dobila ime po tunerju Oselliju. Motor je originalni iz A-serije, povečan na 1,5 litra, s športnimi odmičnimi gredmi in bati in prirejeno glavo. Motor premore 92 kW (125 KM) in 153 Nm navora.

Do stotice pospeši v 7,8 sekunde, menjalnik je ročni petstopenjski, je pa reč vse prej kot poceni – zanj želijo 100 tisoč funtov ali 117.300 evrov.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija