Rea slavil zmago, naslov osvojil Razgatlioglu Rea slavil zmago, naslov osvojil Razgatlioglu VN Indonezije - 1. Dirka
21.11.2021 09:19 Matic Kovačič

Po šestih zaporednih naslovih Jonathana Ree ima prvenstvo Superbike novega svetovnega prvaka.

Zmagovalec prve, 20 krogov dolge dirke, ki jo je sobotno hudo deževje prestavilo na nedeljo, še za krog pa jo je skrajšala krajša ploha tik pred štartom, a so dirkači vseeno dirkali s pnevmatikami za suho stezo, je postal dirkač Kawasakija Jonathan Rea, ki pa mu bo zmaga prinesla bolj malo veselja, saj je na drugem mestu končal dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu in Yamahi pridirkal njen prvi naslov svetovnih prvakov po Benu Spiesu leta 2009. Na tretjem mestu pa je dirko zaključil dirkač Ducatija Scott Redding in poskrbel, da so še enkrat več na prvih treh mestih končali trije najbolj dominantni dirkači letošnje sezone.

Kot že nemalokrat v letošnji sezoni je na četrtem mestu dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, na petem je po izjemno hitrem začetku in boju za vodstvo končal dirkač ekipe Motocorsa Ducati Axel Bassani, na šesto pa se je iz ozadja prebil tovarniški dirkač ekipe BMW Michael van der Mark.

Alvaro Bautista se je s tovarniško Hondo uvrstil na končno sedmo mesto in tik pred Chaza Daviesa, ki je predzadnjo dirko v karieri končal na osmem mestu. Leandro Mercado se je s satelitsko Hondo uvrstil na deveto mesto, deseterico pa je zaključil drugi tovarniški dirkač ekipe BMW Tom Sykes, ki je odpeljal prvo dirko po pretresu možganov v Barceloni.

Garrett Gerloff je dirko zaključil tik za deseterico na enajstem mestu, dobil pa je tudi praktično celo dirko trajajoči boj z drugim tovarniškim dirkačem Ducatija Michaelom Rinaldijem, ki je na koncu končal kot dvanajsti. Isaac Vinales je dirko zaključil na trinajstem mestu, Samuele Cavalieri je predzadnjo dirko za ekipo Barni Ducati končal kot štirinajsti, zadnji uvrščeni in zadnji dobitnik točk za petnajsto mesto pa je bil Japonec Kohta Nozane.

 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam