Fernandezu zmaga, Gardnerju naslov prvaka Fernandezu zmaga, Gardnerju naslov prvaka Moto2 Valencia - Dirka
14.11.2021 14:13 Matic Kovačič

Zaključek sezone prinesel obilo veselja obema deloma garaže ekipe Red Bull KTM Ajo

Zmagovalec skrajšane, le 16 krogov dolge dirke razreda Moto2 v Valencii je postal izjemni Španec Raul Fernandez, ki je z osmo letošnjo zmago uspel postaviti nov rekord po številu zmag za novinca v razredu. Na drugem mestu je končal dirkač ekipe Gresini Fabio Di Giannantonio, na tretjem pa dirkač ekipe MarcVDS Augusto Fernandez.

Na osamljenem četrtem mestu je dirko zaključil dirkač ekipe Sky VR46 Celestino Vietti in v odličnem slogu zaključil debitantsko sezono v razredu, na petem mestu je svojo zadnjo dirko za ekipo Aspar končal domačin Aron Canet, na šestem pa svojo zadnjo v razredu Moto2 njegov rojak Xavi Vierge.

Drugi dirkač ekipe MarcVDS Sam Lowes je kljub bolečinam v desni nogi dirko zaključil kot sedmi, z osmim mestom se je od ekipe Speed UP poslovil Jorge Navarro, izkušeni Nemec Marcel Schrotter je sezono sklenil z devetim mestom, deseterico pa je zaključil Avstralec Remy Gardner. A to ga ne bo prav nič motilo, saj je storil dovolj, da je po končani dirki slavil zaslužen naslov svetovnega prvaka v srednjem tekmovalnem razredu.

Tetsuta Nagashima je svojo zadnjo dirko za ekipo Italtrans končal na enajstem mestu, švicarski veteran Tom Luthi je bil v svoji zadnji dirki kariere na koncu dvanajsti, Stefano Manzi se je ob poslovitvi od razreda Moto2 uvrstil na končno trinajsto mesto, Marcos Ramirez se je uvrstil tik za njim na štirinajsto mesto, zadnji dobitnik točk v zadnji dirki sezone pa je bil Hafizh Syahrin.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam