Artigas do prve zmage v karieri Artigas do prve zmage v karieri Moto3 Valencia - Dirka
14.11.2021 12:13 Matic Kovačič

Zaključek sezone v najšibkejšem razredu minil v znamenju novega zmagovalca in kontroverznih dogodkov.

Zmagovalec zadnje, 23 krogov dolge dirke v sezoni razreda Moto3 v Valencii je postal dirkač ekipe Leopard Xavi Artigas, ki je tako slavil svojo sploh prvo zmago v karieri. Na drugem mestu je dirko, ki se je odločila na štartno-ciljni ravnini, končal dirkač ekipe GasGas Sergio Garcia, za povsem španske stopničke pa je poskrbel dirkač ekipe Ajo Jaume Masia, ki se je na tretje mesto prebil po štartu iz osme štartne vrste.

Filip Salač je svojo zadnjo dirko v karieri dirkača Moto3 končal tik za stopničkami na četrtem mestu, kljub temu da je moral odslužiti kazen dolgega kroga zaradi nespoštovanja meja steze, za njim je na petem mestu ob enaki kazni dirko na koncu končal Deniz Oncu, na šestem pa je dirko zaključil italijanski dirkač Stefano Nepa.

Izan Guevara je dirko, ki jo je začel iz prve štartne vrste, na koncu končal kot sedmi, osmo in deveto mesto sta si zagotovila moštvena kolega iz ekipe Avintia Carlos Tatay in Niccolo Antonelli, ki oba zapuščata ekipo, deseterico pa je zaključil Ayumu Sasaki v njegovi zadnji dirki za ekipo Tech3 KTM.

John McPhee je sploh zadnjo dirko ekipe Petronas v najšibkejšem razredu končal na enajstem mestu, dvanajsto mesto si je v zadnjem nastopu v Moto3 zagotovil izkušeni italijanski dirkač Romano Fenati, na trinajstem mestu je dirko zaključil njegov rojak Dennis Foggia, potem ko je zaradi vpletenosti v padec Pedra Acoste v zadnjem krogu dobil 3 sekunde kazni, zadnji dve mesti med dobitniki točk pa sta si razdelila Adrian Fernandez na štirinajstem in Jeremy Alcoba na petnajstem mestu.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam