Zadnje kvalifikacije pripadle Corsiju Zadnje kvalifikacije pripadle Corsiju Moto2 Valencia - Kvalifkacije
13.11.2021 16:12 Matic Kovačič

Sobota v srednjem tekmovalnem razredu prinesla šok in prvovrstno presenečenje.

Jutrišnjo 25 krogov dolgo dirko razreda Moto2 bo iz prvega štartnega mesta pričel italijanski veteran Simone Corsi, ki je tako pripravil prvovrstno presenečenje, saj je osvojil svoj prvi najboljši štartni položaj po devetih letih čakanja, MV Agusti pa je pridirkal drugi zaporedni pole v Valencii. Iz prve štartne vrste bosta dirko pričela še Celestino Vietti in Augusto Fernandez.

Tik za prvo trojico se je na začetek druge vrste kvalificiral Fabio Di Giannantonio, iz petega mesta bo dirko, v kateri še vedno lahko osvoji naslov prvaka, začel Raul Fernandez, iz šestega pa bo svojo zadnjo dirko v karieri pričel švicarski veteran Tom Luthi.

Aron Canet bo zadnjo dirko za ekipo Aspar začel iz sedmega mesta, iz tretje vrste pa bosta dirko pričela tudi vodilni v skupnem seštevku Remy Gardner in Canetov bodoči moštveni kolega pri ekipi Pons Jorge Navarro, ki je za vodilnim zaostal manj kot dve desetinki sekunde.

Sam Lowes bo zadnjo dirko sezone kljub poškodbi desne noge pričel iz četrte vrste, kjer mu bosta družbo v njunem zadnjem nastopu v Moto2 delala Marco Bezzecchi in Xavi Vierge. Peto štartno vrsto bodo sestavljali Marcel Schrotter, Hafizh Syahrin in Tetsuta Nagashima, šesto pa Španec Marcos Ramirez in oba Američana Joe Roberts in Cameron Beaubier.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam