Acosta s dominantnim krogom do prvega pola v karieri Acosta s dominantnim krogom do prvega pola v karieri Moto3 Valencia - Kvalifikacije
13.11.2021 13:27 Matic Kovačič

Novi svetovni prvak s fantastično predstavo zanesljivo hitrejši od konkurence.

Jutrišnjo zadnjo, 23 krogov dolgo dirko razreda Moto3 v letošnji sezoni bo iz prvega štartnega mesta začel novi svetovni prvak Pedro Acosta, ki je bil s časom 1:38.668 več kot tri desetinke hitrejši od Tatsukija Suzukija, prvo štartno vrsto pa je dopolnil še en domačin Izan Guevara na tretjem mestu.

Andrea Migno bo zadnjo dirko sezone začel iz četrtega mesta, Filip Salač bo zadnjo dirko pred selitvijo v razred Moto2 začel tik ob izkušenem Italijanu na petem mestu, s šestim mesto pa je svojo najboljšo uvrstitev na kvalifikacijah izenačil Lorenzo Fellon. Tretja štartna vrsta bo obarvana v povsem italijanske barve, saj bodo iz nje dirko pričeli Dennis Foggia, Romano Fenati in Niccolo Antonelli, iz četrte pa trije domačini Sergio Garcia, Carlos Tatay in Jeremy Alcoba.

Povratnik v razred Moto3 Deniz Oncu bo zadnjo dirko sezone začel iz pete štartne vrste, kjer bosta dirko pričela tudi Stefano Nepa in John McPhee v zadnji dirki za ekipo Petronas Sprinta, ki je postavlja iz prvenstva MotoGP. Njegov moštveni kolega Darryn Binder bo zadnjo dirko pred selitvijo v razred MotoGP pričel iz šeste štartne vrste, kjer bo pred začetkom dirke imel družbo Xavija Artigasa in Joela Kelsa iz ekipe CIP.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam