Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Želi pridobiti super licenco
Sergej Sirotkin
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
25.03.2014 12:20

Sauberjev mladi Rus Sergej Sirotkin želi še letos pridobiti super licenco in tako nastopati na petkovih prostih treningih.

Artur Švarc

Pred začetkom sezone 2014 je bil Sergej Sirotkin obravnavan še kot stalni voznik ekipe Sauber, toda iz te moke ni bilo kruha, kajti mladi Rus še naprej dela na pridobitvi super licence. Šefica ekipe Monisha Kaltenborn je že potrdila, da bo nastopil na prostem treningu domače dirke v Sočiju. "Trenutno nastopa v seriji Formula Renault 3.5 v ekipi Fortec in prepričana sem, da bo tam dosegal dobre rezultate. Toda premišljujemo še o nadaljnjih korakih. Za nastop na petkovem prostem treningu pa najprej potrebuje super licenco. Trenutno premišljujemo o tem, kako to uresničiti."

Sirotkin si prizadeva, da bi super licenco pridobil na uradnih testiranjih med letošnjo sezono, kot poroča ruski časnik Izvestia. "V prihodnjih mesecih bo na sporedu nekaj uradnih testiranj in tam želim pridobiti super licenco. V ta namen moram prevoziti 300 kilometrov in to v konkurenčnih časih krogov. Ko jih bom imel, bomo govorili o nastopih na petkovih treningih," tako Sirotkin.  

Šele 18 letni Sirotkin bi tako po Petrovu in Kvjatu postal tretji Rus v kokpitu formule ena. Njegova prihodnost v ekipi Sauber pa je odvisno tudi o obsegu finančnega paketa rešitve iz njegove domovine.  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija