Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ogier osvojil osmi naslov svetovnega prvaka
WRC Monza - 3. dan
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
21.11.2021 18:19

V Monzi je končan še zadnji letošnji rally, Ogier pa je z zmago potrdil svoj osmi naslov prvaka.

Artur Švarc

Ogier je zmagal še petič letos in pred Evansom zadržal 7,3 sekunde prednosti. Oba Toyotina dirkača sta imela tudi »svetle« trenutke, Evansu je dvakrat ugasnil avto, Ogier pa je zadel ob betonski robnik na izhodu iz ovalnega dela dirkališča v Monzi.

 

Evans je na zadnji rally prišel s 17 točkami zaostanka in je pravzaprav potreboval mali čudež v obliki Ogierjevih težav, ki pa jih ni bilo. Francoz se tako poslavlja z osmim naslovom, prihodnje leto bo odpeljal le še nekaj rallyjev, ki pa bodo z novim sovoznikom, Julien Ingrassia se prav tako poslavlja po 16 letih skupnih voženj z Ogierjem.

»Ne vem, kaj naj rečem – to je neverjetno!« je na cilju povedal novopečeni svetovni prvak. Ogier je tako dokončal serijo neverjetnih osemih naslovov, ki jih je osvojil od 2013 pa do letos, z izjemo leta 2019.

Ogier je ob trčenju v betonski robnik na izhodu iz ovala imel precej sreče, kmalu zatem pa je Evans zapravil možnost za zmago, ko je zapeljal na široko na stezi v Monzi, pri čemer mu je ugasnil avto in je izgubil 7 sekund. Defenzivna vožnja na powerstageu in drugem mestu je Ogierju potem zagotovila 54. WRC zmago v karieri.

»Bilo je kar uspešno leto, a ne morem si kaj, da ne bi bil razočaran,« je povedal Evans. »Vedno razmišljaš, kje bi lahko odpeljal bolje, a se lahko le zahvalim ekipi za izredno delo.«

Toyota je osvojila tudi konstruktorski naslov, prvega pod vodstvom Latvale, hkrati pa so aktualni dirkalniki šli v pokoj, prihodnje leto bomo gledali Rally1 hibridno ero. Dani Sordo je bil s Hyundajem na najnižji stopnički, moštvenega kolega Neuvilla pa je premagal že v soboto, ko je Belgijec zadel v ograjo na SS9.

Neuville je vseeno osvojil tretje mesto v prvenstvu, potem ko je na koncu osvojil še powerstage.

Sezona 2022 se bo začela 20. januarja v Monte Carlu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija