Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Zadnji pole sezone Martinu
VN Valencije - Kvalifikacije
Zadnji pole sezone Martinu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
13.11.2021 15:32

Španski novinec ekipe Pramac Ducati z odlično vožnjo v zadnjih trenutkih prišel do četrtega najboljšega štartnega položaja v karieri dirkača razreda MotoGP.

Matic Kovačič

Jutrišnjo 27 krogov dolgo dirko razreda MotoGP bo iz najboljšega štartnega položaja, potem ko je dosegel čas 1:29.936, pričel dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin, konstruktorski uspeh Ducatija pa sta z drugim in tretjim mestom dopolnila člana tovarniške ekipe Francesco Bagnaia in Jack Miller, obema pa je izboljšanje časa v zadnjem poskusu preprečil padec.

Na začetek druge štartne vrste se je uvrstil Joan Mir s Suzukijem, na petem mestu je Johann Zarco poskrbel za štiri tovarniške Ducatije v prvi peterici, hkrati pa se je znašel v Suzukijevem sendviču, saj je na šestem mestu zaključil Alex Rins. Brad Binder je enega izmed redkih obiskov prve deseterice na kvalifikacijah zaključil na končnem sedmem mestu, ob njem pa bosta dirko iz tretje vrste pričela še Fabio Quartararo na Yamahi in Takaaki Nakagami na Hondi.

Valentino Rossi bo zadnjo dirko v karieri prišel iz desetega mesta in četrte vrste, kjer bosta dirko pričela tudi drugi tovarniški dirkač Yamahe Franco Morbidelli in Apriliin tovarniški dirkač Aleix Espargaro. Andrea Dovizioso je najboljše kvalifikacije po povratku zaključil na trinajstem mestu, iz pete štartne vrste pa bosta dirko pričela še Maverick Vinales na Aprilii in Iker Lecuona iz ekipe Tech3.

Lecuonin moštveni kolega Danilo Petrucci, ki se tako kot mladi Španec poslavlja od razreda MotoGP, se je uvrstil tik za njim na začetek šeste štartne vrste, kjer bosta dirko pričela tudi moštvena kolega iz ekipe Avintia Luca Marini in Enea Bastianini. Iz zadnje štartne vrste bodo dirko pričeli Alex Marquez, Miguel Oliveira in Pol Espargaro, a nastop slednjega je po hudem padcu na tretjem treningu danes zjutraj še pod velikim vprašanjem.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija