Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Električni Harley-Davidson za škotske policiste
COP26
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.11.2021 00:35

Škotska policija je za varovanje konference OZN o podnebnih spremembah prilagodila svoj vozni park z vozili, ki ustrezajo dogodku.

Urša Prosenjak

Na konferenci o podnebnih spremembah COP26 v Glasgowu sodelujejo voditelji 120 držav, kar pomeni visoke varnostne zahteve. Tamkajšnja policija je v polni zasedbi, vendar se njihovi običajni motocikli Yamaha FJR in BMW R1250 RT ne ujemajo s prioritetami in vrednotami dogodka. Harley-Davidson Europe je zato glasgowški policiji posodil šest svojih električnih motociklov LiveWire. Harleyeva predstavništva v Edinburghu in Glasgowu so motocikle pred tem opremila s sirenami, rotacijskimi lučmi in policijsko livrejo. Policistom so vozila dostavili že nekaj dni pred začetkom dogodka, da so se lahko s svojimi novimi dvokolesniki dodobra seznanili in se navadili posebnosti električnega pogona.

»Povsod, kjer je to izvedljivo, smo zagotovili, da je policijsko varovanje COP26 urejeno na trajnosten in okolju prijazen način,« je povedal nadzornik Darren Faulds. »S pomočjo Harley-Davidsona je naše delo lažje, električni motocikli pa so dobrodošla pridobitev za naš obstoječi vozni park za zagotovitev varnosti dogodka.«

Kombinacija 78 kW motorja in baterije s kapaciteto 15,5 kWh zadostuje za doseg približno 230 km. Električni Harley lahko pospeši do 100 km/h v treh sekundah, najvišja hitrost pa je 170 km/h.

Za zdaj še ni govora o tem, ali bo policija v Glasgowu v prihodnosti investirala v električno mobilnost, a LiveWire je lahko odličen uvod v to možnost.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija