Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Peti zaporedni pole za Bagnaio
VN Algarveja - Kvalifikacije
Peti zaporedni pole za Bagnaio
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
06.11.2021 16:12

Nov pole in nov rekord steze za Francesca Bagnaio.

Matic Kovačič

Jutrišnjo 25 krogov dolgo dirko razreda MotoGP bo iz prvega štartnega mesta začel Ducatijev tovarniški dirkač Francesco Bagnaia, ki je tako nadaljeval serijo najboljših štartnih položajev, ki jo je sicer pričel v Aragonu. Z 1.:38.725 pa je hkrati postavil nov rekord steze. Ekipni uspeh ekipe je z drugim mestom dopolnil Jack Miller, Joan Mir pa se je s tretjim mestom veselil svojega prvega štarta iz prve štartne vrste v karieri dirkača razreda MotoGP.

Jorge Martin je dobil bitko dirkačev ekipe Pramac za četrto mesto, Johann Zarco se je tako moral zadovoljiti s petim mestom, zadnje mesto v drugi štartni vrsti pa si je uspel zagotoviti Pol Espargaro na tovarniški Hondi. Novi svetovni prvak Fabio Quartararo je na kvalifikacijah doživel hudo razočaranje in bo dirko začel šele iz začetka tretje vrste, kjer bosta dirko pričela tudi Alex Marquez in Quartararov moštveni kolega Franco Morbidelli. Iz četrte vrste pa bodo dirko pričeli Španca Iker Lecuona in Alex Rins ter italijanski novinec Luca Marini.

Tik za moštvenim kolegom, a vrsto za njim, bo dirko pričel Enea Bastianini, ki bo v peti štartni vrsti imel družbo Danila Petruccija in Aleixa Espargaroja. Valentino Rossi bo predzadnjo dirko v njegovi MotoGP karieri začel iz šeste vrste, kjer bosta dirko pričela tudi ljubljenec domače publike Miguel Oliveira in drugi Apriliin tovarniški dirkač Maverick Vinales.

Iz sedme vrste bodo dirko pričeli Brad Binder, Stefan Bradl in Andrea Dovizioso, iz zadnje osme pa bo dirko pričel Japonec Takaaki Nakagami, ki zaradi padca ni postavil časa na kvalifikacijah.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija