Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Stefanović pred prevzemom ekipe Marussia?
30% ekip v nevarnosti
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.03.2014 12:16

Zoranu Stefanoviću je leta 2010 z ekipo Stefan GP spodletel vstop v formulo ena, sedaj pa srbski milijonar očitno načrtuje prevzem ekipe Marussia. Sam trdi, da obstaja možnost, da 30% ekip ne konča letošnje sezone.

Artur Švarc

Po spodletelem poskusu vstopa v formulo ena z lastnim moštvom leta 2010, srbski poslovnež Zoran Stefanović premišljuje o drugi možnosti, da se vendarle priključi najhitrejšemu cirkusu na svetu. Kot poroča Omnicorse, naj bi se Stefanović nahajal v pogajanjih z ekipo Marussia o morebitnem prevzemu ruske ekipe. Očitno naj bi že lanskega novembra prišlo do prvega resnega stika z lastnikom ekipe, Rusom Nikolajem Fomenkom, ki se je "utrudil" zaradi ogromnih stroškov nove turbo formule ena.

Fomenko uživa podporo predvsem pri nekdanjemu šefu ekipe Renault Flaviju Briatoreju, ki ne najde lepih besed na račun nove formule ena. "Eksplozija stroškov v formuli ena je preprosto neumna," tako Briatore za Gazzetta dello Sport. "Tako,kot se trenutno v formuli ena razvija finančna kriza, morebitni kandidati za prevzem ekip ne bodo potrebovali proračuna 200 milijonov dolarjev, kajti za 100 milijonov lahko dobiš marsikatero ekipo."

In ravno to ima sedaj v načrtu Stefanović, ki želi očitno okrepiti svoja prizadevanja za vstop v formulo ena. Toda Briatore opozarja, da bi lahko ekstremni stroški razvoja nove formule ena vodili do tega, da se bo karavana proti koncu sezone močno skrčila. "Nihče od nas ne sme pozabiti, da na podlagi trenutnega stanja obstaja kar 30 odstotkov ekip, ki jim grozi bankrot in ki konca sezone ne bodo doživele."

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija