Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Ferrari le s Schumacherjem močan
Juan-Pablo Montoya
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.03.2014 12:01

Je Ferrari precenjen? V to verjame nekdanji voznik formule ena Juan Pablo Montoya, ki mitološki znamki brez Michaela Schumacherja ne pripisuje večje pomembnosti.

Artur Švarc

Ferrari že od leta 2007, ko je naslov osvojil Kimi Raikkonen, čaka na osvojitev naslova prvaka. Po mnenju nekdanjega voznika formule ena Juana Pabla Montoyo je razlog za dolgo čakanje zgovoren zase. "Ferrari je imel nazadnje dobro obdobje le z Michaelom Schumacherjem," tako Kolumbijec. Ko se je Nemec leta 2006 poslovil, se je izgubila Ferrarijeva dominanca. Kljub nesrečni vrnitvi pri Mercedesu, so bile kritike na račun Schumacherja neupravičene. "Da Schumacher pri Mercedesu ni bil uspešen, je kriva izključno ekipa, kajti Michael v času premora nikakor ni pozabil voziti dirkalnika."

Kljub toplim besedam na račun nekdanjega tekmeca, pa je Montoya pojasnil, da nikoli ni bil njegov prijatelj. "Formula ena je v vsakem pogledu zelo zaprta. Kot voznik McLarna nisem mogel enostavno zakorakati v bivalnik Ferrarija in se tam srečati z določenimi ljudmi. Z Michaelom sem v šestih letih govoril le enkrat." Montoya, ki je prej vozil v seriji NASCAR, sedaj pa je dejaven v IndyCar seriji, nikoli ni pogrešal formule ena. "Že sedem let si nisem ogledal niti ene dirke formule ena, ker me sploh več ne zanima. Mogoče slučajno za trenutek pogledam kakšno dirko ali dve."   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija