Lowes polu dodal še zmago Lowes polu dodal še zmago Moto2 Misano 2: Dirka
24.10.2021 13:21 Matic Kovačič

Misano prinesel dvojno zmago ekipe MarcVDS na dirki polni preobratov.

25 krogov dolgo dirko razreda Moto2 je dobil Britanec Sam Lowes, ki je tako slavil prvič po obeh vikendih v Katarju, uspeh ekipe MarcVDS pa je dopolnil njegov moštveni kolega Augusto Fernandez, ki se je kljub kazni dolgega kroga prebil na končno drugo mesto, na tretjem pa je po težavah v zadnjem zavoju zadnjega kroga končal Aron Canet iz ekipe Aspar.

S četrtim mestom je dirkač ekipe Sky VR46 Celestino Vietti prišel do uspeha kariere, na petem mestu je po štartu iz prve vrste na koncu zaključil Jorge Navarro, na šestem pa je do uspeha sezone prišel dirkač ekipe Pons Stefano Manzi.

Remy Gardner je po kazni dolgega kroga zaradi povzročitve padca Somkiata Chantre na koncu dirko končal kot sedmi, a vseeno povečal prednost v skupnem seštevku na 18 točk po odstopu moštvenega kolega Raula Fernandeza. Na končno osmo mesto se je uspel prebiti Fabio Di Giannantonio, potem ko je bil tekom dirke tudi izven prve dvajseterice, na devetem mestu je tokrat dirko zaključil Ai Ogura, deseterico pa je zaključil Marcos Ramirez, ki je cilj prečkal le desetinko sekunde za Japoncem.

Tik za prvo deseterico se je na enajsto mesto uvrstil drugi dirkač ekipe Aspar Albert Arenas, z dvanajstim mestom je Bo Bendsneyder drugič zapored dirko končal med dobitniki točk, na trinajstem mestu je kljub kazni dolgega kroga zaradi padca v času rumenih zastav na kvalifikacijah dirko zaključil drugi Britanec Jake Dixon, s štirinajstim je dve točki na svoj račun vpisal švicarski veteran Tom Luthi, zadnji dobitnik točk pa je tokrat postal Nemec Marcel Schrotter.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam