Foggia z izjemno vožnjo do zmage Foggia z izjemno vožnjo do zmage Moto3 Misano 2: Dirka
24.10.2021 11:58 Matic Kovačič

Dirkač ekipe Leopard z zmago odločitev o naslovu prvaka prestavil v Portimao.

Zmagovalec 23 krogov dolge dirke razreda Moto3 v Misanu je postal domačin Dennis Foggia, ki se je do izjemno pomembne zmage v boju za naslov prebil kljub štartu iz šele štirinajstega mesta. Na drugem mestu je dirko zaključil dirkač ekipe Red Bull Ajo Jaume Masia, na tretje pa se je v zadnjem krogu prebil njegov moštveni kolega Pedro Acosta, ki je tako kar se da omejil izgubo točk v prvenstvu.

Tik za stopničkami je na četrtem mestu končal dirkač ekipe Petronas Darryn Binder, ki je za seboj zadržal močan nalet Stefana Nepe, ki je zaključil kot peti, medtem ko je najhitrejši po kvalifikacijah Niccolo Antonelli po dobrem začetku na koncu končal kot šesti.

Njegov izkušeni rojak Romano Fenati je bil še kot zadnji udeleženi v peteroboju za tretje mesto na koncu sedmi, v boju za osmo mesto pa je Ayumu Sasaki uspel ugnati Xavija Artigasa in Filipa Salača, ki sta si tako zagotovila končno deveto in deseto mesto ob koncu dirke.

Enajsto mesto si je zagotovil Salačev moštveni kolega Ryusei Yamanaka, na dvanajstem je kljub padcu med bojem za stopničke 6 krogov pred koncem končal zmagovalec zadnje dirke v Austinu Izan Guevara, dvoboj za trinajsto mesto je uspel dobiti Husqvarnin Adrian Fernandez, medtem ko se je s štirinajstim moral zadovoljiti Jeremy Alcoba. Zadnji dobitnik točk pa je tokrat bil Andi Izdihar.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam