Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Novi tehnični svetovalec Petronasa
Lewis Hamilton
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
24.03.2014 10:19

Voznik ekipe Mercedes je postal svetovalec glavnega sponzorja ekipe. Dobra vest za drugo dirko sezone.

Artur Švarc

Teden dni pred dirko za VN Malezije je naftni koncern in glavni sponzor ekipe Mercedes Petronas Lewisa Hamiltona uradno imenoval za tehničnega svetovalca. V okviru šov programa Mercedesa v Kuala Lumpurju je podjetje to vest sporočilo na tiskovni konferenci – skupaj s Hamiltonom.

Hamilton, ki je že od lanskega leta dejaven kot predstavnik "Petronas Syntium", naj bi v bodoče pomagal pri razvoju goriva malezijskega proizvajalca. Cilj te naveze naj bi bil, da učinkovito porabo goriva novih pogonskih enot z V6 turbo motorji formule ena prenesejo tudi na cestne avtomobile. "Ker imamo v formuli ena nova pravila, ki so usmerjena bližje cestnim avtomobilom, lahko mnoge novosti razvoja v formuli ena enostavneje prenesemo na običajen motor," tako britanski voznik srebrnih puščic.

In še dobra vest za dirko v Maleziji: Hamilton bo po navedbah ekipe pogonsko enoto, ki je nagajala v Melbournu, vendarle uporabil tudi na dirki v Sepangu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija