Lowes do šestega pola v sezoni Lowes do šestega pola v sezoni Moto2 Misano 2: Kvalifikacije
23.10.2021 16:47 Matic Kovačič

Britanec s 17. najboljšim položajem v karieri postavil nov rekord v razredu Moto2.

V zahtevnih pogojih med kvalifikacijami razreda Moto2, ki so potekale na suhi, a izjemno hladni stezi, se je najbolje znašel Britanec Sam Lowes in si pridirkal še šesti letošnji najboljši položaj. Na drugo mesto se je uvrstil Španec Jorge Navarro, na tretje pa njegov rojak in Lowesov moštveni kolega Augusto Fernandez.

Aron Canet iz ekipe Aspar se je s četrtim mestom uvrstil na začetek druge štartne vrste, kjer bosta dirko pričela tudi najhitrejši domačin Celestino Vietti in Marcos Ramirez iz ekipe American Racing, medtem ko bodo Stefano Manzi, Albert Arenas in Raul Fernandez tvorili tretjo štartno vrsto.

Somkiat Chantra bo po osvojitvi desetega mesta dirko pričel iz četrte vrste, kjer mu bosta družbo delala izkušeni Švicar Tom Luthi in njegov moštveni kolega Bo Bendsneyder. Fermin Aldeguer, ki je ravno danes podpisal novo pogodbo z ekipo Speed Up, bo dirko pričel iz začetka pete vrste, kamor sta se uvrstila še vodilni v skupnem seštevku Remy Gardner in dirkač ekipe Pons Hector Garzo. Iz šeste štartne vrste pa naj bi dirko pričela moštvena kolega iz ekipe Petronas Xavi Vierge in Jake Dixon ter japonski novinec Ai Ogura.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam