Zadnjo dirko dobil Redding Zadnjo dirko dobil Redding VN Argentine - 2. Dirka
17.10.2021 21:10 Matic Kovačič

Dirkač Ducatija v drugi polovici dirke zlomil konkurenco ter slavil zanesljivo zmago.

Zmagovalec druge, daljše dirke, ki je zaključila argentinski vikend, je postal Ducatijev tovarniški dirkač Scott Redding, ki je tako na svoj račun vpisal še sedmo letošnjo zmago. Na drugem mestu je tokrat dirko zaključil Kawasakijev tovarniški dirkač Jonathan Rea, medtem ko se je zmagovalec prvih dveh dirk Toprak Razgatlioglu tokrat moral zadovoljiti s tretjim mestom.

Axel Bassani je s četrtim mestom za satelitsko moštvo Motocorsa vpisal nov odličen rezultat, drugi Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi pa je s petim mestom poskrbel za tri Ducatije med prvo peterico. Prvo šesterico pa je tokrat zaključil Michael van der Mark na tovarniškem BMW-ju.

Andrea Locatelli na drugi tovarniški Yamahi je bil naslednji skozi cilj na sedmem mestu in tik pred Garrettom Gerloffom, ki je zaključil kot osmi. Chaz Davies je zadnjo argentinsko preizkušnjo končal na devetem mestu, zadnje mesto v deseterici pa si je zagotovil dirkač Honde Alvaro Bautista.

Bautistin moštveni kolega Leon Haslam je dirko zaključil na enajstem mestu, pred dvema Špancema na Kawasakijih, saj sta bila Tito Rabat in Isaac Vinales dvanajsti in trinajsti. Kohta Nozane si je s štirinajstim mestom zagotovil dve točki, zadnjo točko pa je na veselje domače publike za petnajsto mesto osvojil Leandro Mercado.

Rezultati druge dirke pomenijo, da se zadnji dirkaški vikend v Indoneziji pričakuje dvoboj Razgatlioglu-Rea za naslov, saj je v vodstvu ostal Razgatlioglu, ki ima na računu 531 točk, drugi Rea jih je zbral 501, tretji Redding jih ima 465, četrti Rinaldi jih ima na svojem računu 278, peti Locatelli pa 270. 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam