Marquez do druge zmage v sezoni Marquez do druge zmage v sezoni VN Amerike - Dirka
03.10.2021 22:14 Matic Kovačič

V tretjem letošnjem nastopu na dirkališčih, ki potekajo v nasprotni smeri urnega kazalca, Marquez slavil drugič.

Zmagovalec 20 krogov in fizično izjemno naporne dirke razreda MotoGP je postal Marc Marquez, ki je tako v osmem nastopu na ameriški stezi v Austinu slavil še sedmič. Na drugem mestu je ameriško preizkušnjo končal Fabio Quartararo, na tretjem pa njegov največji konkurent v boju za naslov Francesco Bagnaia.

Alex Rins je dirko zaključil na četrtem mestu, ki mu ga je po kazni dolgega kroga v zadnjih krogih prepustil Jorge Martin, ki je bil na koncu peti, na šesto mesto pa se je iz začetnega šestnajstega prebil Enea Bastianini.

Joan Mir je ob pomoči dotika, ki ga sedaj preiskujejo komisarji, v zadnjem krogu uspel priti pred Jacka Millerja in je osvojil končno sedmo mesto, medtem ko je Avstralec dirko končal na osmem. Brad Binder je dirko za avstrijski KTM ob svojem debiju na ameriški stezi v MotoGP razredu končal kot deveti, deseterico pa je zaključil Marquezov moštveni kolega Pol Espargaro.

Z enajstim mestom je Miguel Oliveira prišel do najboljše uvrstitve po dirki v Assnu, med dobitnike točk pa so se uvrstili še Alex Marquez na dvanajstem mestu, Andrea Dovizioso na trinajstem, Luca Marini je bil na koncu štirinajsti, zadnjo točko pa je osvojil Valentino Rossi.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam