Kaotično dirko dobil Guevara Kaotično dirko dobil Guevara Moto3 Austin - Dirka
03.10.2021 19:27 Matic Kovačič

Dvakrat prekinjeno dirko razreda Moto3 dobil novinec iz ekipe GasGas.

Zelo kaotično dirko razreda Moto3, ki je bila končana po samo sedmih krogih v originalnem štartu zaradi dveh rdečih zastav, prva rdeča zastava je bila razstavljena zaradi padca Filipa Salača v 11.ovinku, druga pa tri kroge po ponovnem štartu zaradi padca Andree Migna, Jeremyja Alcobe in Pedra Acoste na najhitrejšem delu steze, je na koncu dobil 17-letni Španec iz ekipe Gaviota Aspar Izan Guevara. Na drugem mestu je končal Italijan Dennis Foggia, tretji pa je končal Škot John McPhee, obveljali so namreč rezultati izpred prve prekinitve.

Tako je dirko na četrtem mestu končal najhitrejši po kvalifikacijah Jaume Masia, Deniz Oncu je na koncu zaključil kot peti, Jeremy Alcoba je na svoj račun vpisal šesto mesto, na sedmem je tako končal Darryn Binder, vodilni v skupnem seštevku je svojo prvo ameriško dirko končal kot osmi, deseterico pa sta zaokrožila Tatsuki Suzuki na devetem in Andrea Migno na desetem mestu.

Med dobitnike točk so se uspeli uvrstiti še Stefano Nepa na enajstem mestu, Romano Fenati je bil dvanajsti, Ayumu Sasaki je dirko končal kot trinajsti, štirinajsto mesto je na svoj račun vpisal Xavi Artigas, zadnjo točko pa je na svoj račun vpisal Niccolo Antonelli.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam