Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia od Q1 do pola
VN Emilije-Romanje: Kvalifikacije
Bagnaia od Q1 do pola
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
23.10.2021 15:06

Ducatijevega tovarniškega dirkača tudi nastop v prvi kvalifikacijski skupini ni ustavil na poti do najboljšega štartnega položaja.

Matic Kovačič

Nedeljsko dirko razreda MotoGP bo iz najboljšega štartnega položaja začel tovarniški dirkač Ducatija Francesco Bagnaia, ki je kljub nastopu v prvi kvalifikacijski skupini prišel do četrtega najboljšega štartnega položaja zapored. Za ekipni uspeh je z drugim mestom poskrbel njegov moštveni kolega Jack Miller, za popolnoma Ducatijevo prvo štartno vrsto pa je z izjemnim krogom ob koncu kvalifikacij poskrbel Luca Marini na dve leti starem Ducatiju GP19.

Pol Espargaro se je s svojo tovarniško Hondo uvrstil na začetek druge štartne vrste, kjer bosta dirko pričela tudi Miguel Oliveira na KTM-u in Yamahin tovarniški dirkač Franco Morbidelli. Drugi Hondin tovarniški dirkač Marc Marquez bo dirko pričel iz tretje vrste, kjer bo imel družbo obeh dirkačev ekipe Tech3 Ikerja Lecuone in Danila Petruccija, iz četrte štartne vrste pa bodo dirko pričeli Johann Zarco, Aleix Espargaro in Jorge Martin.

Iz pete štartne vrste bodo dirko pričeli Alex Rins, Alex Marquez in vodilni v skupnem seštevku, ki ga tako čaka veliko dela, če bo že v Misanu želel osvojiti naslov svetovnega prvaka. Takaaki Nakagami, Maverick Vinales in Enea Bastianini bodo dirko pričeli iz šeste vrste, iz sedme pa se bodo pognali Joan Mir, Brad Binder in Andrea Dovizioso. Iz zadnje vrste bosta dirko pričela Michele Pirro in Valentino Rossi.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija