Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu do dvanajste zmage v sezoni
VN Argentine - 1. Dirka
Razgatlioglu do dvanajste zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
16.10.2021 21:00

Tovarniški dirkač Yamahe z zmago povečal prednost v skupnem seštevku.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve, 21 krogov dolge dirke v Argentini je postal turški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu in si tako pridirkal najlepše darilo za rojstni dan, ki ga praznuje ravno danes. Na drugo mesto se je uvrstil njegov največji konkurent v boju za naslov Jonathan Rea, na tretje pa se je iz začetnega devetega prebil tovarniški Ducatijev dirkač Michael Rinaldi.

Alex Lowes je s četrtim mestom poskrbel za oba tovarniška Kawasakija med prvo četverico, Axel Bassani je odlično tretje mesto na kvalifikacijah dopolnil s petim mestom na dirki, šesterico pa je zaključil Michael van der Mark na BMW-ju.

Tik za prvo šesterico se je uvrstil Garrett Gerloff na Yamahi, na osmem mestu je prvo dirko zaključil drugi tovarniški dirkač Yamahe Andrea Locatelli, na končno deveto mesto se je po padcu v prvem ovinku prvega kroga in padcu na povsem zadnje mesto uspel prebiti najhitrejši na kvalifikacijah Scott Redding, deseterico pa je zaključil Leon Haslam na tovarniški Hondi.

Na enajstem mestu je prvo dirko zaključil Tito Rabat in si tako pripeljal najboljšo uvrstitev na Kawasakiju, kot je dirko zaključil povratnik po poškodbi reber Chaz Davies, na trinajstem mestu je skozi cilj pridirkal Eugene Laverty na drugem tovarniškem BMW-ju, med zadnje dobitnike točk pa sta se uvrstila še Samuele Cavalieri na štirinajstem mestu in Kohta Nozane na petnajstem mestu.

Po prvi odpeljani dirki v prvenstvu vodi Razgatlioglu s 503 osvojenimi točkami, drugi je Rea s 474 točkami, tretji je Redding s 431 točkami, četrti je Rinaldi s 265 točkami, peti pa Locatelli s 257 točkami.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija