Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajser v Franciji tretji, a ostal brez rdeče številke
MXGP Francija
Gajser v Franciji tretji, a ostal brez rdeče številke
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
10.10.2021 18:38

Francoski Lacapelle Marival je bil prizorišče dvanajste preizkušnje sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu. Nov prireditelj in nova steza, ki je sicer sila razgibana, ter številni gledalci ob njej so pomenili za vse voznike dodaten motiv.

Artur Švarc

Tim Gajser je v kvalifikacijah v razredu MXGP postavil 6. čas. Zelo kratka štartna ravnina ni omogočala prav veliko možnosti za večje presenečenje. Slovenskemu motokros šampionu se štart ni posrečil. Tekmece je na zahtevni progi s trdo podlago začel napadati z 9. mesta. Boril se je po najboljših močeh in ciljno črto po tridesetih minutah in dodatnih dveh krogih prečkal na 6. mestu, zmagal pa je Romain Fevbre. V drugo vožnjo se je Gajser podal bolje in hitro prišel do četrtega mesta. Dolgo časa je vozil za Antoniom Cairolijem, v finišu dirke pa Italijana prehitel ter se prebil do tretjega mesta, ki mu je prineslo tudi tretje mesto na zmagovalnem odru na Veliki nagradi Francije. Žal pa to ni bilo dovolj, da bi obdržal rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku. Ta bo na prihodnji preizkušnji na motorju zmagovalca francoske dirke Jeffreya Herlingsa, ki je dobil drugo vožnjo in se z enakim točkovnim izkupičkom kot domači as Fevbre veselil skupne zmage na progi v Lacapelle Marivalu.

MXGP

1. vožnja: 1. Romain Fevbre (Fra), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Jeremy Seewer (Švi), ... 6. Tim Gajser (Slo), ...

2. vožnja:  1. Jeffrey Herlings (Niz), 1. Romain Fevbre (Fra), 3. Tim Gajser (Slo), ...

Skupno VN Francije: 1. Jeffrey Herlings (Niz) 47, 2. Romain Fevbre (Fra) 47, 3. Tim Gajser (Slo) 35, ...

Skupno SP (12/18): 1. Jeffrey Herlings (Niz): 460, 2. Romain Fevbre (Fra): 454, 3. Tim Gajser (Slo): 430 točk, 4. Jorge Prado (Špa): 398, 5. Antonio Cairoli (Ita): 387, ...

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija