Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Gajserju zmaga na VN Nemčije in spet rdeča številka
MXGP Nemčija
Gajserju zmaga na VN Nemčije in spet rdeča številka
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
08.10.2021 00:47

Enajsta dirka sezone svetovnega prvenstva v motokrosu je bila v Teutschenthalu. Slovenijo sta v Nemčiji zastopala Tim Gajser v razredu MXGP in Jan Pancar v razredu MX2.

Artur Švarc

Nemški Teutschenthal je bil prizorišče enajste preizkušnje sezone za točke svetovnega prvenstva v motokrosu. Prvo ime tega športa pri nas in v svetu Tim Gajser je v Nemčijo odpotoval s še ne povsem zaceljeno poškodbo ključnice.

"Dirka na Sardiniji je bila boj za preživetje in vesel sem, da sem vknjižil nekaj pomembnih točk. Od operacije so minili trije tedni in zdaj sem že veliko bolje, čeprav še ne stoodstoten. Proga tu mi je všeč in upam, da se bom dobro odrezal," je povedal malce pred prvo vožnjo aktualni branilec naslova svetovnega prvaka, ki je v kvalifikacijah postavil drugi čas ter najavil, da bi lahko spet posegel po stopničkah na zmagovalnem odru. Prvo vožnjo je začel s sedmo pozicijo na prvem merilnem mestu, nato pa se hitro prebil na peto ter začel lov na tekmece pred seboj. Z visokim ritmom dirkanja je najprej prehitel Antonia Cairolija, nato pa še Romaina Fevbreja. V cilj je pripeljal tretji in se k sreči izognil Jorgeju Pradu in Jeffreyju Herlingsom, ki sta po padcu pri skoku v cilj ležala na progi. V drugo vožnjo je Gajser štartal boljše. Na prvo merilno točko je pripeljal peti, potem pa se je do konca prvega kroga prebil na drugo mesto. Nato je kar nekaj časa vozil za Fevbrejem in čakal na priložnost za napad. V dvanajstem krogu je Francoza prehitel ter se suvereno odpeljal do zmage v vožnji ter skupne zmage na Veliki nagradi Nemčije.

"Zelo sem vesel, da sem se po poškodbi, ki še ni povsem zaceljena, vrnil na vrh. Sezona je še dolga, nič še ni odločeno. Hvala vsem, ki so mi pomagali pri saniranju poškodbe," je povedal Gajser, ki si je spet priboril rdečo številko vodilnega v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v razredu MXGP.

Jan Pancar je slovenske barve branil v razredu MX2. V kvalifikacijah je postavil 17. čas, kar je bil lep obet za obe vožnji. Prvo je začel solidno in je na prvo merilno točko pripeljal na 18. mestu. A žal se mu je v drugem sektorju prvega kroga pripetila napaka in je padel, zato se je znašel povsem na repu nastopajočih. Vseeno se ni predal, vendar se mu ni uspelo prebiti med dobitnike točk svetovnega prvenstva. V cilj je pripeljal na 23. mestu, zmagal pa je Tom Vialle. Pri padcu si je Pancar nesrečno zvil gleženj, zato v drugo ni štartal optimalno pripravljen. Na prvem merilnem mestu po štartu ga je senzor znova zaznal na 18. mestu. Vnovič se je boril do zadnjega atoma moči, toda boleč gleženj mu je onemogočal, da bi se lahko povzpel še višje. Ciljno črto je prečkal na 18. mestu. Prvi jo je prevozil spet Vialle, a je dobil kazen, ki ga je potisnila na tretje mesto. Zmago v drugi vožnji so sodniki za zeleno mizo prisodili Maximu Renauxu, ki je skupno dobil tudi dirko, Pancarju pa je pripadlo 21. mesto.

MXGP

1. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Jeffrey Herlings (Niz), 3. Tim Gajser (Slo), ...

2. vožnja:  1. Tim Gajser (Slo), 2. Romain Fevbre (Fra), 3. Jeffrey Herlings (Niz), ...

Skupno VN Nemčije: 1. Tim Gajser (Slo): 45, 2. Jeffrey Herlings (Niz): 42, 3. Romain Fevbre (Fra): 40, ...  ...

Skupno SP (11/18): 1. Tim Gajser (Slo): 415 točk, 2. Jeffrey Herlings (Niz): 413, 3. Romain Fevbre (Fra): 407, 4. Jorge Prado (Špa): 384, 5. Antonio Cairoli (Ita): 353, ...

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija