Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Marquez do druge zmage v sezoni
VN Amerike - Dirka
Marquez do druge zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
03.10.2021 22:14

V tretjem letošnjem nastopu na dirkališčih, ki potekajo v nasprotni smeri urnega kazalca, Marquez slavil drugič.

Matic Kovačič

Zmagovalec 20 krogov in fizično izjemno naporne dirke razreda MotoGP je postal Marc Marquez, ki je tako v osmem nastopu na ameriški stezi v Austinu slavil še sedmič. Na drugem mestu je ameriško preizkušnjo končal Fabio Quartararo, na tretjem pa njegov največji konkurent v boju za naslov Francesco Bagnaia.

Alex Rins je dirko zaključil na četrtem mestu, ki mu ga je po kazni dolgega kroga v zadnjih krogih prepustil Jorge Martin, ki je bil na koncu peti, na šesto mesto pa se je iz začetnega šestnajstega prebil Enea Bastianini.

Joan Mir je ob pomoči dotika, ki ga sedaj preiskujejo komisarji, v zadnjem krogu uspel priti pred Jacka Millerja in je osvojil končno sedmo mesto, medtem ko je Avstralec dirko končal na osmem. Brad Binder je dirko za avstrijski KTM ob svojem debiju na ameriški stezi v MotoGP razredu končal kot deveti, deseterico pa je zaključil Marquezov moštveni kolega Pol Espargaro.

Z enajstim mestom je Miguel Oliveira prišel do najboljše uvrstitve po dirki v Assnu, med dobitnike točk pa so se uvrstili še Alex Marquez na dvanajstem mestu, Andrea Dovizioso na trinajstem, Luca Marini je bil na koncu štirinajsti, zadnjo točko pa je osvojil Valentino Rossi.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija