Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Bagnaia do tretjega zaporednega pola
VN Amerike - Kvalifikacije
Bagnaia do tretjega zaporednega pola
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.10.2021 22:02

Italijanski dirkač Ducati končal serijo polov Marca Marqueza na dirkališču v Austinu.

Matic Kovačič

Pred nedeljsko 20 krogov dolgo preizkušnjo razreda MotoGP si je najboljši štartni položaj zagotovil Ducatijev tovarniški dirkač Francesco Bagnaia, ki je tako osvojil najboljši štartni položaj tretjič zapored. Iz prve štartne vrste bosta dirko pričela še Fabio Quartararo in Marc Marquez.

Dirkač ekipe Pramac Ducati Jorge Martin se je kvalificiral na začetek druge štartne vrste, kjer bosta dirko pričela še Takaaki Nakagami in Martinov moštveni kolega Johann Zarco. Oba tovarniška Suzukija bosta dirko pričela iz tretje vrste, saj se je Alex Rins uvrstil na sedmo, Joan Mir pa na osmo mesto, ob njima pa bo dirko pričel še Luca Marini, ki je z devetim mestom prišel do najboljše uvrstitve v suhih razmerah.

Jack Miller je na kvalifikacijah doživel hudo razočaranje in bo dirko pričel šele iz četrte vrste, kjer bosta dirko ob njem začela tudi Brad Binder na KTM-u in Pol Espargaro na Hondi, medtem ko bodo dirko iz pete vrste začeli Franco Morbidelli, Andrea Dovizioso in Alex Marquez.

Enea Bastianini, Iker Lecuona in Miguel Oliveira bodo dirko začeli iz šeste štartne vrste, zadnjo štartno vrsto pa bodo zapolnili Aleix Espargaro, Valentino Rossi in Danilo Petrucci.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija