Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Izjemno dirko dobil Razgatlioglu
VN Portugalske - 1. Dirka
Izjemno dirko dobil Razgatlioglu
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.10.2021 16:04

Yamahin dirkač dobil dirko dolg trajajoč boj s Scottom Reddingom.

Matic Kovačič

Zmagovalec prve daljše, 20 krogov dolge dirke razreda Superbike v Portimau je po celotno dirko trajajoči bitki za vodstvo postal Toprak Razgatlioglu, ki je na koncu slavil s prednostjo skoraj sedmih desetink pred Scottom Reddingom na Ducatiju, na tretje mesto pa se je uvrstil še en dirkač Ducatija Loris Baz s skoraj desetimi sekundami zaostanka za zmagovalcem.

Tudi v nadaljevanju je prvi skozi cilj prišel dirkač Ducatija, saj je bil Michael Rinaldi na drugem tovarniškem Panigaleju četrti, Leon Haslam je dobre kvalifikacije na tovarniški Hondi spremenil v končno peto mesto, šesterico pa je tokrat zaključil Garrett Gerloff na Yamahi.

Več kot 13 sekund za Gerloffom in skupno skoraj 27 sekund za zmagovalcem je skozi cilj na sedmem mestu pripeljal Axel Bassani na satelitskem Ducatiju, na osmem mestu je dirko zaključil Leandro Mercado na satelitski Hondi, Eugene Laverty je s svojim BMW-jem končal kot deveti, deseterico pa je zaključil Christophe Ponsson na Yamahi.

Isaac Vinales je prvo dirko po povratku, dirki v Jerezu je zaradi smrti bratranca Deana Berte izpustil, končal na enajstem mestu, Samuele Cavalieri na Barni Ducatiju je tokrat bil dvanajsti, Tito Rabat je svojo prvo dirko za ekipo Puccetti Kawasaki končal kot trinajsti, med zadnje dobitnike točk pa sta se uspela uvrstiti še Kohta Nozane na Yamahi in Jonas Folger na BMW-ju. Edini dirkač izven dobitnikov točk je danes postal Loris Cresson na šestnajstem mestu.

Med odstopi najbolj velja izpostaviti odstopa Jonathana Ree in Alvara Bautiste, ki sta oba padla v zelo hitrem zadnjem zavoju. Po medsebojnem dotiku v petem ovinku sta odstopila tudi Andrea Locatelli in Michael van der Mark, zadnja dva neuvrščena pa sta bila Gabriele Ruiu in Lachlan Epis.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija