Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu do drugega zaporednega pola
VN Portugalske - Superpole
Razgatlioglu do drugega zaporednega pola
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
02.10.2021 12:46

Yamahin dirkač postavil tudi nov rekord na portugalskem vrtiljaku.

Matic Kovačič

Kvalifikacije v razredu Superbike, ki določajo štartno vrsto za današnjo prvo daljšo dirko in jutrišnjo dopoldansko Superpole dirko, je dobil Yamahin tovarniški dirkač Toprak Razgatlioglu, ki je s časom 1:40.219 postavil tudi nov rekord steze. V prvo štartno vrsto se je uspelo uvrstiti še branilcu naslova Jonathanu Rei, s tretjim mestom pa je lepo presenetil Hondin tovarniški dirkač Leon Haslam.

Najboljši Ducatijev dirkač je ponovno bil Scott Redding, ki se je s četrtim mestom uvrstil na začetek druge štartne vrste, kjer bosta dirko začela tudi BMW-jev Michael van der Mark in Haslamov moštveni kolega Alvaro Bautista, medtem ko bodo tretjo štartno vrsto zapolnili Yamahina Andrea Locatelli in Garrett Gerloff ter dirkač ekipe GoEleven Ducati Loris Baz.

Drugi član tovarniške ekipe Ducatija Michael Rinaldi bo po osvojitvi desetega mesta dirko začel iz četrte vrste, kjer bo imel družbo mladega rojaka na Ducatiju Axla Bassanija in Argentinca Leandra Mercada na satelitski MIE Hondi. Peto štartno vrsto pa bodo tvorili Eugene Laverty na BMW-ju, Isaac Vinales na Kawasakiju ter Samuele Cavalieri na Ducatiju.

Japonec Kohta Nozane, Belgijec Loris Cresson in Francoz Christophe Ponsson bodo prvi dve dirki v tem vikendu začeli iz šeste vrste, medtem ko bo svoj zadnji vikend v letošnji sezoni Jonas Folger začel iz sedme vrste, kjer bosta dirko začela tudi Tito Rabat ob debiju s Kawasakijem in mladi Avstralec Lachlan Epis. Kot zadnji bo iz osme vrste začel italijanski povabljenec Gabriele Ruiu na BMW-ju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija