Domača simultanka Fernandezu Domača simultanka Fernandezu Moto2 Aragon - Dirka
12.09.2021 13:20 Matic Kovačič

Dirkač ekipe Ajo uspel zlomiti odpor Sama Lowesa in na koncu slavil z veliko prednostjo.

Zmagovalec 21 krogov dolge preizkušnje razreda Moto2 je kljub poškodbi dlani in potem, ko je uspel zlomiti odpor Sama Lowesa, ki je po padcu 7 krogov do konca odstopil, postal izjemni novinec Raul Fernandez in se s peto letošnjo zmago zapisal v zgodovino kot prvi novinec po Marcu Marquezu leta 2011 s petimi zmagami v sezoni razreda Moto2. Ekipni uspeh ekipe Ajo, ki je 5 dirk do konca sezone že slavila moštveni naslov prvakov, je z drugim mestom dopolnil Remy Gardner, na tretje pa se je na koncu prebil Španec Augusto Fernandez.

Na četrtem mestu je dirko zaključil Jorge Navarro in tako nadaljeval dobro formo iz prejšnje dirke v Silverstonu, kot peti je skozi cilj pripeljal njegov rojak Aron Canet in poskrbel za dva Boscoscura med prvo šesterico, šesti pa je bil dirkač ekipe Gresini Fabio Di Giannantonio.

Na končno sedmo mesto se je v zadnjem krogu prebil izjemni španski najstnik in novi evropski Moto2 prvak Fermin Aldeguer, z osmim mestom je zelo dobre predstave nadaljeval še en novinec Ai Ogura, deveti je končal še en novinec Tony Arbolino iz ekipe Dynavolt GP, deseterico pa je zaključil njegov izkušeni rojak Simone Corsi na MV Agusti.

Na enajsto mesto je po nespoštovanju meja steze v zadnjem krogu padel Nemec Marcel Schrotter, kot dvanajsti je dirko zaključil Marcos Ramirez, ki se je kot edini odločil za uporabo trše zadnje pnevmatike, na trinajstem in štirinajstem mestu sta preizkušnjo zaključila Američana Joe Roberts in Cameron Beaubier, zadnji dobitnik točk pa je postal Celestino Vietti.

Odstop Marca Bezzecchija in Sama Lowesa pomeni, da so njune možnosti v boju za naslov praktično končane in bosta o prvaku odločala le dirkača ekipe Red Bull KTM Ajo.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam