Foggia slavil tretjič v sezoni Foggia slavil tretjič v sezoni Moto3 Aragon - Dirka
12.09.2021 12:06 Matic Kovačič

Italijanski dirkač ekipe Leopard nadaljeval svoj sila nenavaden vzorec uvrstitev v letošnji sezoni.

Zmagovalec 19 krogov dolge preizkušnje razreda Moto3 je potem, ko je na zadnji ravnini uspel prehiteti vodilnega Deniza Oncuja, postal italijanski dirkač Dennis Foggia in tako nadaljeval njegov zelo nenavaden vzorec uvrstitev na stopničke ali izven dobitnikov točk v letošnji sezoni. Z drugim mestom se je na koncu moral zadovoljiti 18-letni Turek Oncu, ekipni uspeh ekipe Tech3 pa je s tretjim mestom dopolnil Japonec Ayumu Sasaki.

Tik za prvo trojico je dirko zaključil Izan Guevara iz ekipe GasGas na četrtem mestu, izkušeni Italijan Niccolo Antonelli je dirko zaključil kot peti, njegov rojak Andrea Migno pa je zaključil prvo šesterico. Najhitrejši po kvalifikacijah Darryn Binder na dirki ni našel podobne hitrosti kot v soboto in je dirko končal na končnem sedmem mestu, tik pred Stefanom Nepo na osmem mestu. Japonec Tatsuki Suzuki je špansko preizkušnjo končal kot deveti, deseterico pa je zaključil Jaume Masia.

Med dobitnike točk so se uvrstili še enajsti Ryusei Yamanaka, dvanajsti Adrian Fernandez, Syafuddin Azman je svoj debi v razredu Moto3 končal na trinajstem mestu, zmagovalec prejšnje dirke v Silverstonu Romano Fenati je bil tokrat štirinajsti, zadnjo točko pa je na svoj račun vpisal Riccardo Rossi.

Foggia je z današnjo zmago na najboljši način izkoristil slabo nedeljo Pedra Acoste in Sergia Garcie, ki sta oba po napakah na današnji dirki ostala brez uvrstitve med dobitniki točk.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam