Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Uspešnica
Hyundai ix35 1.6 GDI Blue Drive
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.03.2014 21:37

Hyundai ix35 po blagi prenovi in z modrim 1,6-litrskim bencinskim motorjem. Zgodba z lepim koncem?

Artur Švarc

Prenovljen Hyundai ix35 ima nekaj podrobnosti, ki se zdijo veliko lepše kot pri ix35 pred prenovo. Vseeno jih je ravno toliko, da nas trgovci še lahko prepričajo, da gre za prenovo. Saj ne, da je bilo z ix35 kaj posebej narobe. Hyundaiju očitno ni težko narediti všečnega avtomobila. Še toliko manj, ko govorimo o tako priljubljenih prostočasnih vozilih (SUV).

Beli Hyundai nas v tistih dneh letošnje zime ni razveseljeval s štirikolesnim pogonom ix35 1.6 GDI Blue Drive je namreč mehansko povsem na repu korejske ponudbe. Poganja ga štirivaljnik z neposrednim vbrizgom goriva in kar 99 kW. Kar? No, pri tovrstnih smo vajeni, da so res in res zgolj osnovno sredstvo za premikanje. No in naš v ix35 ni bil. Tih, s potrpežljivim vrtenjem (ki ni ravno zgled vrtenja v najvišje vrtljaje, a je vztrajen), zadržan z vibracijami in no ja, recimo kar naravnost, nič kaj ekstremno ekonomičen. Kaj pomeni Blue Drive na zadku vsaj pri tej podrobnosti ni čisto jasno. Tudi samodejno ugašanje in prižiganje ni bilo najbolj razpoloženo. Vsekakor smo premalo mislili na lahko nogo. Čeprav bodo bencinske agregate izbrali vozniki, ki naredijo malo kilometrov. Potem je poraba na primer slabih  8 litrov na 100 prevoženih kilometrov bistveno manj pomembna. V mestu računajte na malce več, če le niste zgled potrpežljivosti.

Sicer je v notranjosti povsem dovolj prostora za običajne štiri, po potrebi pet ljudi. Tudi prtljažnik ima povsem dovolj prostora za družinska popotovanja. Ob in na armaturni plošči je dovolj prostora za drobnarije. A ne bodimo tako dolgočasni. Morda Hyundaijeva svetloba ni več tako agresivna, preglednost merilnikov je odlična, spet so vsi gumbi razporejeni logično. S karakterjem osnovnega bencinca se pretirana opremljenost (saj ix35 1.6 GDI BlueDrive sploh ni slabo opremljen!) ne bi skladala. Ob tem namreč v ix35 1.6 GDI Blue Drive nismo pogrešali niti ene stvari. Od posebnosti ponuja Hyundai celo gretje sedežev zadaj!

Če si mislite, da bo vzmetenje in lega na cesti ponovno nekaj, kjer se bomo delali norca iz korejskih inženirjev, se pošteno motite. Brez močnih čustev, vzmeti in blažilniki so na svojem mestu. Hyundai ix35 je sproščeno udoben, nekako enako tih kot njegov agregat. Pretiravate lahko po mili volji, pred katastrofo vas ustavi ESP. Sicer ix35 ni nervozen in odpušča vozniške napake. Kljub neprijaznim cestam ni nobenih težav s prenašanjem moči na cesto. Tudi v času grozne zmrzali je ix35 varno in udobno vozil po poledenelih slovenskih cestah. Niti nad volanskim mehanizmo se ne gre zmrdovati, ix35, sploh 1.6 GDI BlueDrive ni formula, čeprav je lahko hiter.

Beli ix35 ni avto, ki bi nase priklepal samo z zunanjimi vrednotami, najpomembnejša je njegova vsakdanja uporabnost, občutek zanesljivosti in solidnost. Na nek čuden način so to ravno tiste stvari, ki jih vozniki vidimo v SUV-jih. Mar to pomeni, da je Hyundai z ix35 tudi po prenovi zadel v polno? Absolutno!

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija