Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Presenetljivo
Škoda Rapid Spaceback Elegance 1.2 TSI
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.03.2014 16:37

Škodin Rapid, podaljšan v psevdo verzijo karavana, podobno kot sorodnik Audi A3, se izkaže za neverjetno posrečen avto.

Artur Švarc

Dobro, Škodina oblikovalska drznost je omejena na zob pri maski, ki nosi znaćlo ali oglata žarometa, ostalo pa lovi razmerje med dinamiko in brezčasnostjo. A avto, ki želi biti kombilimiuzina in karavan, je presenetljivo prostoren. Sploh, ker je Spaceback krajši od Rapidne limuzine za 18 centimetrov, prtljažnika pa je za 415 litrov. Kje se skrije teh 4,3 metra dolžine, pa presodite sami – mali avto je lahko tudi velik. In nenazadnje lep. In tudi skoraj športnega videza – pa ni treba veliko, le večja kolesa, spojler na zadku, pa je.

Notranjost je tradicionalno zadržana, da ne rečemo kar dolgo(brez)časna, neke silne revolucije tu ne gre pričakovati – gumbi so tam, kjer jih pričakujete,rrpstora je toliko, kot ga potrebujete in elektronike je, vsaj brez doplačila za en zaslonček (koncernski, ne samo hišni) med merilniki in z rahlo samosvojim DIN radijskim sprejemnikom se zgodba že zaključi. Tudi Rapid Spaceback je eden od avtomobilov, ki presenetijo s prostornostjo na zadnji klopi, prav lepo pa sedi tudi na sprednjih sedežih, sploh če gledamo na dimenzije avtomobila.

Svoje doda tudi velika panoramska streha čez celotno dolžino in notranjost si lahko naredimo zares svetlo (in tudi vročo), je pa zastiranje narejeno ročno, tako da bo popolno zaprtje roloja iz dveh delov zahtevalo ali ustavljen avto ali pomoč zadaj sedečega.

Pod motornim pokrovom je mali 1,2-litrski turbo s 77 kW (105 KM), ki mu streže šeststopenjski menjalnik. Ni zverina, a je tudi s pomočjo prestavnih razmerij brez težav prehitevamo, drugače pa je lahko vožnja tudi zelo umirjena. No, kakorkoli obrnemo, poraba se giblje okoli sedmih litrov in mali kozarček čez, le podvozje je kompromis med udobjem in lego, Rapid bo rad zdrsnil z nosom naprej, če bomo dinamiko motorja želeli izkoristiti tudi med ovinki.

In še cena? Osnovni Sportback s 55-kilovatnim motorjem in osnovno opremo stane 11 tisočakov, a to ni naša zgodba. Naš Elegance z močnejšim motorjem se začne pri 16.039 evrih, dodali pa smo mu še ksenonska žarometa, paket Dynamic in Style Plus, vse skupaj pa skoči na 17.606 evrov. Ta izbira sicer ne bo najpogostejša, je pa kot celota Rapid Spaceback zares dober avto, sploh za svojo velikost in cenovni razred.

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija