Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Nova linija
BMW 420d Coupe
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
19.03.2014 15:24

Gledali so ga z začudenjem – Štirice pa še nismo videli! No, seveda je serija 4 zdaj le ločena od serije tri, ima pa samosvojo filozofijo.

Artur Švarc

Tako smo malega dizla v Štirici jemali z rezervo, saj bi kupejevska in pozneje kabrioletna serija morala izražati strahospoštovanje z zmogljivostjo. Vendar za kaj močnejšega ni nobene potrebe, 2-litrski turbo s 184 bavarskimi žrebci je vrh glave, da omogoča umirjeno in varčno vožnjo na dolge proge, po drugi strani pa tudi dinamično poigravanje, ko si voznik želi razbiti monotonost. Zahvala gre seveda izvrstnemu menjalniku, prestavljanju na ročicah in brezkompromisno lego.

Navzven je 420d seveda stari dobri 3 Coupe, prirejen zadnji oblikovni filozofiji in zavoljo nizkih linij strehe in širokih bokov deluje celo večji kot v resnici je. Ni potrebno dodati, da je avto zelo skladno oblikovan, kar za nekatere sorodnike iz polpretekle zgodovine BMW-ja ne bi mogli govoriti. Luxury Line prinaša kar nekaj kroma, tako zadaj sredi odbijača kot na škrgi za sprednjimi kolesi.

Tudi v notranjosti nekega osupljivega odklona od preverjenega recepta ne bomo našli. Presenetljivo veliko je prostora za glavo tudi zadaj, malce kompromisa želijo le kolena. Svetlo rjavo usnje, črna armaturka in vložki kroma kažejo, v katero smer tripa Luxury Line. Na sredinski konzoli je preverjen BMW-jev infotainment, ki mu lahko očitamo dve stvari: predvajanje z USB ključkov presnetljivo ne deluje brezhibno, a bolj moteče je, da navigacija podaja omejitve hitrosti, ki so prevečkrat daleč od tistega, kar dejansko velja za odsek, po katerem se vozite. Tu bo še treba precej nadgradenj.

2-litrski biturbo je tih, zelo prožen in presenetljivo varčen, 6,6 litra smo zabeležili na sto kilometrov. Če Luxury Line cilja na nekoliko starejše voznike, ima morda za odtenek pretrdo nastavljeno vzmetenje, tudi ob preklopu v način Comfort. Motor pozna še sistem start/stop, ki včasih prehitro razume, da bomo ustavili, to se dogaja predvsem pri premikanju v križiščih in deluje rahlo čudno, na srečo lahko vse skupaj tudi izklopimo. Zadnji pogon  bo za BMW-ja tipično hitro potisnil ritko Štirice v svojo smer, kar dodobra izniči zmogljiv sistem stabilizacije, ki se ga da za užitke tudi izklopiti, a večina voznikov tega tako ali tako ne bo storila.

Serija 4. Kaj povedati? Odmik v svojo številko bo vsekakor uspel, avto je lep, tehnično zmogljiv in hkrati dovolj konzervativen, da umirjeni kupci vedo, kaj lahko pričakujejo. Za vse ostale bodo tu tako ali tako zverine tipa M4 in podobni malce manj zmogljivi derivati.

In še cena? Tudi ta je tipično BMW-jevska: 43.600 evrov za osnovno izvedbo, z dodatno opremo športnega avtomatskega menjalnika, pa variabilno krmiljenje, električni sedeži, pa M športni volan in Speed Limit Info, ki si reči, kot rečeno, zmišljuje po svoje. To je samo del naštetega. Zanimiv dodatek je notranja streha v antracitno črni barvi, ki za razliko od presvetlih notranjosti deluje zelo posrečeno in je ob nakupu zelo priporočen dodatek, ne smemo pa pozabiti niti na petletno servisno garancijo, kar tudi zmanjša strošek za nekaj tisočakov. No, z dodatno opremo reč stane 62.074 evrov, kar 420d Coupe uvršča tja, kjer tudi želi biti – med zaželjene eksote.

Tehnični podatki
Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija