Razgatlioglu tretjič Razgatlioglu tretjič VN Francije - 2.Dirka
05.09.2021 15:06 Matic Kovačič

Popoln vikend in prvi trojček zmag v enem vikendu za dirkača Yamahe.

Zmagovalec druge daljše dirke razreda Superbike v francoskem Magny Coursu je potem, ko je v zadnjih štirih krogih uspel zlomiti odpor Jonathana Ree, postal Toprak Razgatlioglu in prvič v karieri uspel slaviti na vseh treh dirkah v enem vikendu. Rea se je na koncu z zaostankom 2.9 sekunde zadovoljil s drugim mestom, na tretje pa se je iz začetnega petega prebil Scott Redding in še devetič letos poskrbel, da so si vodilni trije v skupnem seštevku delili mesta na stopničkah.

Še enkrat več se je na četrto mesto uvrstil Andrea Locatelli, dve sekundi za Reddingom, hkrati pa se je znašel v Ducatijevem sendviču, saj je na petem mestu končal Chaz Davies, šesterico pa je zaključil Alvaro Bautista na tovarniški Hondi, ki je skupno za vodilnim zaostal 11.4 sekunde.

Michael Ruben Rinaldi se je s drugim tovarniškim Ducatijem uvrstil na končno sedmo mesto, 2.4 sekunde za Bautisto in 1.7 sekunde pred Michaelom van der Markom na BMW-ju. Garrett Gerloff je dirko zaključil le šest desetink za visoki Nizozemcem na devetem mestu, deseterico pa je zaključil Tom Sykes na drugem tovarniškem BMW-ju, ki je cilj prečkal 20 sekund za zmagovalcem.

Axel Bassani je dirko na svojem Motocorsa Ducatiju končal kot enajsti, 18.4 sekunde za Britancem pred njim, na dvanajsto mesto se je uvrstil Christophe Ponsson in dobil celo dirko trajajočo bitko za Francijo, saj je bil Lucas Mahias na koncu trinajsti, oba Francoza pa je na koncu ločilo le dve desetinki sekunde. Zadnji dve mesti med dobitniki točk sta si zagotovila Kohta Nozane na štirinajstem in Tito Rabat na petnajstem mestu. Izven dobitnikov točk so se uvrstili Jonas Folger na šestnajstem mestu, Leandro Mercado na sedemnajstem mestu in Loris Cresson na osemnajstem mestu. Dirko sta predčasno končala Alex Lowes in Leon Haslam.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam