Razgatlioglu drugič Razgatlioglu drugič VN Francije - Superpole Dirka
05.09.2021 11:42 Matic Kovačič

Kratka Superpole dirka ponovno poskrbela za veliko dogajanja v razredu Superbike

Zmagovalec krajše, 10 krogov dolge Superpole preizkušnje razreda Superbike je postal Toprak Razgatlioglu, ki je tako slavil drugič ta vikend. Kljub temu, da se je po vodstvu turškega dirkača prvih devet krogov v zadnjem krogu v vodstvo prebil Jonathan Rea, to tovarniškega dirkača Yamahe ni zmedlo in si je z napadom tri ovinke pred koncem dirke uspel ponovno zagotoviti prvo mesto, hkrati pa v zadnji šikani še ubranil napad Ree in na koncu zasluženo slavil. Jonathan Rea je bil na koncu z zaostankom treh desetink drugi, ekipni uspeh Kawasakija pa je s tretjim mestom dopolnil Alex Lowes, ki je cilj prečkal 5.6 sekund za zmagovalcem.

Andrea Locatelli je cilj prečkal skupno sedem sekund za zmagovalcem in se še šestič v zadnjih sedmih dirkah uvrstil na končno četrto mesto, hkrati pa je za seboj uspel zadržati pozen nalet Scotta Reddinga, ki je z zaostankom sedmih desetink za dirkačem Yamahe končal kot peti, Michael van der Mark pa je z zaostankom sedmih desetink za dirkačem Ducatija na šestem mestu zaključil prvo šesterico.

Alvaro Bautista se je z zaostankom 9.8 sekund za zmagovalcem uvrstil na končno sedmo mesto in uspel slaviti v troboju, ki je vključeval še Chaza Daviesa na Ducatiju, ki je končal kot osmi, in Leona Haslama na drugi tovarniški Hondi, ki je z devetim mestom osvojil zadnjo točko in določil prve tri štartne vrste za popoldansko drugo daljšo dirko.

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam