Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Scania zavrnila Volkswagnovo ponudbo
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
18.03.2014 19:09

Švedski proizvajalec tovornih vozil Scania je po pričakovanjih zavrnil večmilijardno ponudbo nemškega Volkswagna za odkup preostalih skoraj 40 odstotkov delnic, ki jih še nima v lasti.

Artur Švarc

 Vodstvo družbe je danes delničarjem priporočilo, naj delnic kljub precejšnjemu pribitku ne prodajo, saj da je Scania vredna več. Švedi so svoje odklonilno stališče do prevzemne ponudbe nakazali že konec februarja, ko je Volkswagen sporočil, da želi za blizu sedem milijard evrov odkupiti še preostali lastniški delež svoje hčere.

Volkswagen je v Scanii navzoč od leta 2000 in ima v posredni in neposredni lasti skupaj 89,2 odstotka glasovalnih pravic ter 62,6 odstotka kapitala, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

V vrhu Scanie ocenjujejo Volkswagnovo ponudbo za prenizko, pa čeprav za delnico ponuja 50 odstotkov več, kot pa je v zadnjih treh mesecih znašala njena povprečna cena na borzi. Iz Scanie so danes sporočili, da so glede na "dolgoročne obete za Scanio, napoved rasti, tehnološko dovršenost in sinergijski potencial, prepričani, da ponudba ne odraža dolgoročne elementarne vrednosti Scanie", zato delničarjem priporočajo, naj svojih delnic ne prodajo Volkswagnu.

Nasprotno v Volkswagnu trdijo, da gre za "zelo privlačno in uravnoteženo ponudbo". Prepričani so, da bo uspešna.

Da bi se lahko Scaniini delničarji lažje odločili, bo vodstvo rezultate poslovanja v letošnjem prvem četrtletju predstavilo prej, kot pa je bilo načrtovano, namreč že 11. aprila. Na sprva predvideni termin 25. april se izteče Volkswagnova ponudba.

Scaniine delnice so se danes na borzi pocenile za skoraj tri odstotke, a so z vrednostjo okoli 190 kron (21,50 evra) še vedno za več kot 40 kron dražje kot pred Volkswagnovo objavo prevzemne ponudbe v februarju.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija