Razgatlioglu do zanesljive zmage Razgatlioglu do zanesljive zmage VN Francije - 1.Dirka
04.09.2021 14:52 Matic Kovačič

Turški dirkač Yamahe tudi prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

Zmagovalec prve daljše, 21 krogov dolge preizkušnje razreda Superbike v francoskem Magny Coursu je postal turški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki je uspel slaviti z udobno prednostjo več kot štirih sekund pred branilcem naslova Jonathanom Reo in več kot deset sekund pred Andreo Locatellijem, ki se je po petih zaporednih uvrstitvah na četrto mesto vendarle uspel prebiti nazaj na oder za zmagovalce.

Tri sekunde za tretjim mestom je na četrtem mestu cilj prečkal tovarniški dirkač Ducati Michael Rinaldi, ki je na koncu imel udobno prednost dveh sekund pred dirkačem BMW-ja Michaelom van der Markom na petem mestu, šesterico pa je zaključil Alvaro Bautista na Hondi, dve sekundi za Nizozemcem pred njim in skupno skoraj 18 sekund za zmagovalcem.

20 sekund za zmagovalcem so se skozi cilj zvrstili sedmi Chaz Davies, osmi Axel Bassani in deveti Tom Sykes, ki jih je na koncu ločila manj kot desetinka sekunde, zadnje mesto v prvi deseterici pa je šlo v roke Leona Haslama na drugi tovarniški Hondi.

Tik za deseterico se je uvrstil Garrett Gerloff na enajstem mestu, na dvanajstem pa je po veliko napakah in padcu končal Scott Redding, ki si je tako močno poslabšal možnosti v boju za naslov, za vodilnim pa je zaostal že več kot 38 sekund. Na trinajstem mestu, šest sekund za dirkačem Ducatija je dirko zaključil domačin Christophe Ponsson, zadnji dve mesti med dobitniki točk pa sta šli v roke Špancev Tita Rabata in Isaaca Vinalesa.

Izven dobitnikov točk so dirko končali Jonas Folger na šestnajstem mestu, Kohta Nozane na sedemnajstem mestu, zadnji uvrščeni pa je bil Loris Cresson na osemnajstem mestu. Dirko sta predčasno končala Leandro Mercado in Alex Lowes, preizkušnje pa po padcu na kvalifikacijah ni pričel domačin Lucas Mahias.

 

Deli to novico...

Obveščanje

Prijavite se na naše novice, da boste sproti obveščeni o vsem, kar in ko se bo zgodilo v svetu dirkanja na 2 kolesih.

Brvo! Dodani ste na naš mailing.
Zadnji Tweeti
Portali
Sledi nam