Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu dobil tudi drugo dirko
VN Španije - 2. Dirka
Razgatlioglu dobil tudi drugo dirko
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.09.2021 15:39

Druga dirka ponudila ogorčen boj za zmago, hkrati pa tudi malo bolj razjasnila sliko v prvenstvu.

Matic Kovačič

Zmagovalec druge dirke razreda Superbike v Jerezu, ki je potekala v bistveno toplejših pogojih kot dopoldanska prva, je tudi tokrat postal tovarniški dirkač Yamahe Toprak Razgatlioglu, ki pa je imel v drugi 20 krogov dolgi preizkušnji bistveno več dela, saj je drugo uvrščenega Scotta Reddinga, ki se je jubilejno tridesetič povzpel na stopničke, premagal le za desetinko sekunde, na tretje mesto pa se je uspel uvrstiti Hondin Alvaro Bautista.

Še enkrat več se je drugi Yamahin tovarniški dirkač Andrea Locatelli uvrstil na končno četrto mesto, na petem pa je v sicer precej komplicirani dirki zanj tokrat zaključil Jonathan Rea na Kawasakiju, ki je tako izgubil kar nekaj točk v boju za naslov. Na šestem mestu pa je v novi zelo dobri predstavi zaključil italijanski novinec Axel Bassani.

Drugi Ducatijev tovarniški dirkač Michael Rinaldi je po zelo hitrem štartu in vožnji med prvo trojico prvih nekaj krogov v drugem delu dirke padel na končno sedmo mesto ter bil manj kot sekundo pred Michaelom van der Markom na BMW-ju, Loris Baz pa je šestemu mestu na prvi dirki na drugi dodal končno deveto mesto, deseti pa je še enkrat končal Garrett Gerloff.

Eugene Laverty je v boju za enajsto mesto na drugi dirki le uspel premagati Leona Haslama, oba dirkača sta samo izmenjala mesti v primerjavi s prvo dirko. Skozi cilj jima je kot trinajsti tokrat sledil Jonas Folger, na štirinajstem je drugo dirko končal Samuele Cavalieri na Barni Ducatiju, zadnji dobitnik točk pa je na drugi dirki bil Leandro Mercado na Hondi.

Po dirkaškem vikendu v Jerezu v prvenstvu vodi Razgatlioglu s 449 točkami, drugi je Rea s 429 točkami, tretji je ostal Redding s 375 točkami, četrti Michael Rinaldi in peti Andrea Locatelli pa imata oba po 227 točk.

 

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija