Na naši spletni strani uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Razumem...
Razgatlioglu do devete zmage v sezoni
VN Španije - 1. Dirka
Razgatlioglu do devete zmage v sezoni
Sledi nam na
  
Deli zgodbo na
26.09.2021 11:53

Prva od dveh današnjih dirk šla po željah turškega dirkača Yamahe.

Matic Kovačič

Zmagovalec današnje prve, 20 krogov daljše je postal vodilni v skupnem seštevku Toprak Razgatlioglu z Yamaho in z deveto zmago v letošnji sezoni svoje vodstvo v skupnem seštevku povečal na šest točk, saj je njegov najbližji zasledovalec v prvenstvu Jonathan Rea dirko zaključil kot drugi, na tretje mesto pa se je v zadnjih krogih prebil Ducatijev dirkač Scott Redding.

Andrea Locatelli je še devetič letos dirko zaključil na četrtem mestu, Alvaro Bautista pa je s petim mestom nadaljeval precej boljšo formo na Hondi, ki jo je prikazal v zadnjem času. Na končno šesto mesto pa se v svoji prvi dirki za ekipo GoEleven Ducati uvrstil visokorasli Francoz Loris Baz.

V boju za sedmo mesto, ki se je končal na zadnji ravnini v zadnjem krogu, je slavil BMW-jev Michael van der Mark, medtem ko je bil Axel Bassani z Ducatijem na koncu osmi. Alex Lowes po odličnih kvalifikacijah na dirki tudi zaradi poškodbe desne dlani ni uspel držati izjemno visokega ritma in je tako dirko končal kot deveti, deseterico pa je zaključil Garrett Gerloff na še eni Yamahi.

Leon Haslam na drugi tovarniški Hondi je prvo dirko zaključil na enajstem mestu, menjava za Toma Sykesa pri ekipi BMW Eugene Laverty je svojo prvo dirko po treh mesecih zaključil kot dvanajsti, tik za njim se je uvrstil Japonec Kohta Nozane na končno trinajsto mesto, zadnji dve mesti med dobitniki točk pa sta si zagotovila Jonas Folger na štirinajstem in Christophe Ponsson na petnajstem mestu.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
© Copyright 1999-2022 Avtomanija